Utorok, 23. apríl 2024
Mimoriadne správy

KHL mala vyzerať úplne inak, po 12 rokoch ani zďaleka nekonkuruje NHL

 Webnoviny  16. máj 2020  329  
KHL mala vyzerať úplne inak, po 12 rokoch ani zďaleka nekonkuruje NHL

16.5.2020 (Webnoviny.sk) - Podľa niekdajšej hviezdy ruského hokeja Viačeslava Fetisova mal projekt Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL) vyzerať inak. Rusi túto súťaž zakladali s tým, že v blízkej budúcnosti chcú predstavovať konkurenciu pre zámorskú NHL. Odvtedy ubehlo dvanásť rokov a nadnárodná súťaž s ruským riadením ani zďaleka nekonkuruje lige zo Severnej Ameriky.

"Chceli sme založiť súťaž, v ktorej si budú všetci rovní, bez klubov napojených na oligarchov či iné vplyvné osoby," povedal Fetisov pre ruský Sport Express. Ako upozornil český web iDnes.cz, v KHL dlhodobo panuje obrovský rozdiel medzi špičkovými klubmi s najvyššími rozpočtami a priemerným zvyškom.

"Takto to napokon dopadlo. Je to iný vývoj, ako sme si predstavovali. Je pravdou, že tu máme nejakú konkurenciu, ktorá sa ukáže najmä v play-off. Kvalitou sa však nemôžeme porovnávať s NHL. Nemožno sa preto čudovať, že najväčšie talenty stále utekajú za more," pokračoval Fetisov.

V súťaži doteraz štartovali dva kluby zo Slovenska - jednu sezónu v KHL strávil Lev Poprad, sedem súťažných ročníkov to bol Slovan Bratislava. Počas celkovo dvanástich sezón sa kluby v súťaži striedali a zmene sa KHL nevyhne ani teraz. Admiral Vladivostok totiž minimálne na jeden rok z ligy odchádza, dôvodom sú ekonomické problémy. A práve aréna vo Vladivostoku nesie meno po Viačeslavovi Fetisovovi. "Nebolo príjemné počuť túto správu, pretože som klub spoluzakladal a viem, že čo jeho existencia pre ľudí v regióne znamená. Admiral musíme vrátiť do KHL a dopriať obyvateľom Vladivostoku opäť pocit, že sú súčasťou našej krajiny," myslí si Fetisov.

Viac k témam: NHL
Zdroj: Webnoviny.sk - KHL mala vyzerať úplne inak, po 12 rokoch ani zďaleka nekonkuruje NHL © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.