Sobota, 18. máj 2024
Mimoriadne správy

Keňanka Sumgongová dostala vyšší trest za doping pre predložené falošné záznamy

 Webnoviny  25. január 2019  286  
Keňanka Sumgongová dostala vyšší trest za doping pre predložené falošné záznamy

BRATISLAVA 25. januára (WebNoviny.sk) - Olympijská víťazka v maratóne Jemima Sumgongová dostala osemročný trest za užitie zakázanej látky erytropoetín (EPO). Kenskú bežkyňu pozitívne testovali ešte 28. februára 2017 a pôvodne si mala odpykať len štvorročný trest.

Vtedy uviedla, že dostala krvnú transfúziu a neznámy liek, ktorý jej podal neidentifikovaný lekár. Napokon jej bol trest zdvojnásobený, keďže pri snahe dokázať svoju nevinu predložila Komisii pre bezúhonnosť atletiky (AIU) falošné záznamy z nemocnice.

Pred mesiacom oslávila Sumgongová 34. narodeniny, a tak je minimálne otázne, či sa ešte vráti k profesionálnej kariére. Úspešný bol pre ňu najmä rok 2016, v ktorom vyhrala zlato na olympiáde v brazílskom Riu de Janeiro a takisto triumfovala aj na prestížnom Londýnskom maratóne.

Viac k témam: doping, maratón
Zdroj: Webnoviny.sk - Keňanka Sumgongová dostala vyšší trest za doping pre predložené falošné záznamy © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.