Piatok, 19. apríl 2024
Mimoriadne správy

Kempy prvých tímov NHL opustili ďalší Slováci, na farmu putoval aj brankár Durný

 Webnoviny  24. september 2019  354  
Kempy prvých tímov NHL opustili ďalší Slováci, na farmu putoval aj brankár Durný

24.9.2019 (Webnoviny.sk) - Slovenskí hokejoví útočníci Adam Ružička a Martin Pospíšil nepokračujú v predsezónnom kempe klubu zámorskej NHL Calgary Flames.

"Plamene" preradili 15 hráčov


Vedenie kanadského tímu preradilo spomenutú dvojicu hráčov do nižšej AHL, kde budú súčasťou mužstva Stockton Heat.

Selekcia kádra v kempe "plameňov" sa dotkla spolu pätnástich hokejistov, tréneri však majú stále k dispozícii až 28 mužov. Informáciu priniesol oficiálny web Flames.

Durný ide do San Diega


Ružička s Pospíšilom dali o sebe v kempe vedieť. Prvý menovaný sa až dvakrát zapísal do streleckej listiny a jeho krajan mu prihral na úvodný z dvoch presných zásahov.

Oboch niekdajších mládežníckych reprezentantov Slovenska čaká premiérová sezóna medzi seniormi. Dvadsaťročný center Ružička hrával v uplynulých ročníkoch v juniorskej OHL, o necelý rok mladší Pospíšil pôsobil v americkej USHL.

V kempe Anaheimu Ducks sa neudržal brankár Roman Durný, ktorý nedostal priestor v žiadnom z prípravných stretnutí. Rodák z Liptovského Mikuláša má podpísanú zmluvu s tímom AHL San Diego Gulls, kde bude bojovať o miesto medzi troma žŕdkami.

Viac k témam: NHL
Zdroj: Webnoviny.sk - Kempy prvých tímov NHL opustili ďalší Slováci, na farmu putoval aj brankár Durný © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.