Streda, 4. september 2024
Jasno  16,3 °C
Mimoriadne správy

Kariéra tenisovej legendy Andyho Murrayho je na konci, po prehre vo štvrťfinále štvorhry sa rozlúčil so slzami v očiach

 Webnoviny   2. august 2024  90  
Kariéra tenisovej legendy Andyho Murrayho je na konci, po prehre vo štvrťfinále štvorhry sa rozlúčil so slzami v očiach

2.8.2024 (SITA.sk) - Andymu Murraymu sa do očí tlačili slzy, keď sám kráčal po kurte, aby zamával na rozlúčku s profesionálnym tenisom. Kariéra 37-ročného sa skončila po prehre vo štvrťfinále štvorhry na olympijských hrách v Paríži vo štvrtok večer. Murray spolu Danom Evansom prehrali na dvorci Suzanne Lenglenovej s americkým duom Taylor Fritz a Tommy Paul 2:6, 4:6.

"Už niekoľko mesiacov som vedel, že tá chvíľa prichádza. Ak by sa tak nestalo dnes, bolo by to pár dní. Bol som na to pripravený. Samozrejme, bolo to emotívne, pretože to bol posledný zápas v mojej kariére. Som však rád, že som mohol prísť na olympiádu a ukončiť to podľa seba,“ vyhlásil Murray.

Viac o téme: Letná olympiáda v Paríži 2024



Dvojnásobný zlatý olympijský medailista v tenise sa rozhodol, že zo zdravotných dôvodov nebude súťažiť vo dvojhre na OH v Paríži. Rodák zo Škótska ešte pred OH oznámil, že kariéru ukončí pod piatimi kruhmi v Paríži.

Vitrínu najlepšieho škótskeho tenistu v histórii zdobia tri olympijské medaily. Zo zlata v singli sa tešil v Londýne 2012 a v Riu de Janeiro v roku 2016. Ako jediný tenista v histórii má dve zlaté medaily z dvojhry. Okrem toho pred 12 rokmi v Londýne spoločne s Laurou Robsonovou získal olympijské striebro v mixe.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Otvárací ceremoniál – Letná olympiáda v Paríži 2024 (fotografie)

Viac k témam: LOH Letné olympijské hry 2024 v Paríži
Zdroj: SITA.sk - Kariéra tenisovej legendy Andyho Murrayho je na konci, po prehre vo štvrťfinále štvorhry sa rozlúčil so slzami v očiach © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.