Piatok, 29. marec 2024
Polojasno  13,3 °C
Mimoriadne správy

Jets nechcú Daňa v prvom tíme, na waiver listine sa ocitol aj Cehlárik

 Webnoviny   1. október 2019  383  
Jets nechcú Daňa v prvom tíme, na waiver listine sa ocitol aj Cehlárik

1.10.2019 (Webnoviny.sk) - Klub NHL Columbus Blue Jackets umiestnil slovenského hokejisti Marka Daňa na listinu nechránených hráčov. Ďalšie tri škrty zo zostavy pred začiatkom novej sezóny zasiahli aj 24-ročného útočníka, ktorý sa v tejto pozícii ocitol už viackrát predtým.

Daňo v príprave nepresvedčil


Slovenský reprezentant bol draftovaný Columbusom v roku 2013 z 27. miesta a za štyri roky sa krátko zastavil vo Winnipegu, Chicagu a Coloradu, kým sa vrátil späť do Columbusu.

"Daňo v príprave nepreukázal dostatok dôvodov, aby sa udržal v prvom tíme. Klub ho bude chcieť presunúť do nižšej súťaže, kde môže pokračovať na svojom rozvoji," napísal portál cbssports.com.

Cehlárika pribrzdilo zranenie


Na waiver listine nechránených hráčov sa krátko pred začiatkom novej sezóny NHL ocitol aj Peter Cehlárik z Bostonu Bruins. Ak si ho z nej nikto nestiahne, pôjde do farmárskeho tímu z Providence v AHL.

Dvadsaťštyriročný žilinský rodák odohral v príprave aj vinou zranenia iba dva zápasy a strelil v nich jeden gól.

V uplynulej sezóne odohral v NHL 20 zápasov s bilanciou 4+2. V tíme Providence Bruins v AHL bol oveľa úspešnejší, keď v 53 zápasoch nazbieral 38 bodov (12+26).

Viac k témam: NHL
Zdroj: Webnoviny.sk - Jets nechcú Daňa v prvom tíme, na waiver listine sa ocitol aj Cehlárik © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.