Piatok, 29. marec 2024
Mimoriadne správy

Ján Volko opäť vyrovnal slovenský rekord, Rojasová prekonala najlepší svetový výkon

 Webnoviny  21. február 2020  279  
Ján Volko opäť vyrovnal slovenský rekord, Rojasová prekonala najlepší svetový výkon

21.2.2020 (Webnoviny.sk) - V trojskoku žien sa na záverečnom mítingu atletického seriálu World Athletics Indoor Tour v Madride blysla svetovým rekordom Venezuelčanka Yulimar Rojasová, ktorá v záverečnom šiestom pokuse dosiahla 15,43 m a o 7 cm zlepšila doterajšie historické maximum Rusky Tatiany Lebedevovej zo 6. marca na halových MS 2004 v Budapešti.

Dvojnásobná majsterka sveta, ktorú trénuje legendárny kubánsky diaľkar Iván Pedroso, si zároveň o dva centimetre zlepšila absolútny osobný rekord 15,41 zo septembra minulého roka v Andújare. Rojasovej séria: x - 14,65 - x - 15,29 - x - 15,43.

Ján Volko skončil v Madride v I. rozbehu na 60 m druhý, no už tretí raz v tomto roku v sezóne vyrovnal vlastný slovenský rekord časom 6,57 sekundy. Predtým sa mu to podarilo vo finálových behoch na mítingoch WAIT v Düsseldorfe a Liévine.

Zverenec Nade Bendovej a Róberta Kresťanka však dosiahol na šesťdesiatke svoj najlepší čas v rozbehu v kariére (aj vďaka výbornej štartovej reakcii 0,138), doteraz bolo jeho maximum 6,60 z tohtoročného düsseldorfského mítingu.

Prvý rozbeh v Madride vyhral Američan Ronnie Baker za 6,50, tretí za Volkom finišoval jeho krajan Mike Rodgers (6,61). Lanský halový majster Európy Volko dosiahol celkovo tretí najlepší čas v rozbehoch, rýchlejší od neho bol ešte víťaz II. behu Japonec Šuhei Tada (6,56). Finále šesťdesiatky v hale Gallur Municipal Sports Center bude o 21.35 h.

Viac k témam: šprint, World Athletics Indoor Tour (WAIT)
Zdroj: Webnoviny.sk - Ján Volko opäť vyrovnal slovenský rekord, Rojasová prekonala najlepší svetový výkon © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.