Nedeľa, 19. máj 2024
Mimoriadne správy

Jakeš si po zásahu bleskom zlomil ruku, na Dakare skončil

 Webnoviny   6. január 2017  261  
Jakeš si po zásahu bleskom zlomil ruku, na Dakare skončil

Pre Jakeša bolo tohtoročné vystúpenie na Rely Dakar jubilejným desiatym, po prvý raz sa predstavil v roku 2007 ešte v Európe a Afrike. ORURO 6. januára (WebNoviny.sk) - Púť slovenského motocyklistu Ivana Jakeša v tohtoročnej edícii prestížnej Rely Dakar sa skončila v piatkovej 5. etape, ktorá viedla cez územie Bolívie z Tupizy do Orura. Skúsený 43-ročný pretekár pri páde utrpel zlomeninu ruky a ďalšie zranenia.

Museli ho vrtuľníkom transportovať do nemocnice. "Normálne komunikuje a píše, nemalo by to byť nič nebezpečné," píše sa na Jakešovej fanúšikovskej stránke na facebooku. Ivana Jakeša v stredu v 3. etape zasiahol blesk, ani to mu však nezabránilo pokračovať v púštnom dobrodružstve. Pred piatkom mu patrila v celkovej klasifikácii 11. pozícia, najlepšie etapové umiestnenie zaznamenal práve vo štvrtok v podobe 14. priečky.

Odporúčame:

V skrátenej 5. etape Dakaru Svitko blúdil, Jakeš odstúpil

Jakešovi sa pri zásahu bleskom zazelenalo pred očami

Svitko si na Dakare pohoršil, Jakeša zasiahol blesk


Pre Jakeša bolo tohtoročné vystúpenie na Rely Dakar jubilejným desiatym, po prvý raz sa predstavil v roku 2007 ešte v Európe a Afrike. Od edície 2009 sa z bezpečnostných dôvodov súťaží v Južnej Amerike. Jazdec na motocykli KTM nedokončí svoj šiesty Dakar, musel odstúpiť aj v rokoch 2007, 2010, 2011, 2012 a 2016.

Vlani ukončil svoje pôsobenie na začiatku 6. etapy, keď nedokázal pokračovať po zraneniach, ktoré utrpel v predchádzajúci deň. Jakeš si vtedy pri páde potrhal väzy v pravom kolene, pomliaždil prsty na ľavej nohe a utrpel viacero odrenín. Jeho maximom zostáva štvrté miesto zo sezóny 2013, čo bol v tom čase historicky najlepší výsledok v podaní Slováka. V roku 2015 vyhral dve etapy v záverečných troch dňoch.

Jediným slovenským želiezkom v ohni na Rely Dakar 2017 v kategórii motocyklov zostal Štefan Svitko, ktorému pred piatkovou etapou patrila skvelá tretia pozícia. Jeho doterajším maximom druhé miesto z vlaňajška.


Zdroj: WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.