Sobota, 20. apríl 2024
Mimoriadne správy

Ivona Fialková skritizovala svoj tím, nemal jej kto podať náhradnú palicu

 Webnoviny  20. február 2021  180  
Ivona Fialková skritizovala svoj tím, nemal jej kto podať náhradnú palicu

20.2.2021 (Webnoviny.sk) - Slovenské biatlonistky podľa predpokladov v štafetách na majstrovstvách sveta v Poljuke výsledkovo prepadli, ale Ivona Fialková mala aj ďalší dôvod na zlú náladu.

Skúsená pretekárka, ktorá rozbiehala slovenskú štafetu, sa po dvoch trestných okruhoch na strelnici a priebežnom 21. mieste pred kamerou RTVS takmer rozplakala. Okrem slabšej streľby v stoji ju rozladil aj moment, keď jej súperka zlomila palicu a musela časť trate v kopci absolvovať bez opory v rukách.

Nemala slová


"Ťažko sa mi hľadajú slová. Moja psychika určite nie je taká odolná ako predtým. Na druhej strane, neviem, či to bolo vidieť v televíznom zábere, ale v druhom okruhu mi Francúzka skočila na palicu a zlomila mi ju tesne pred strmým kopcom," povedala Ivona Fialková pre RTVS a ďalej kriticky pokračovala: "Na trati nebol v tej chvíli nikto z našich ľudí, kto by mi podal náhradnú palicu. Celý kopec som musela absolvovať bez palíc a aj iné pretekárky by mali veľký problém ustáť stojku, ak by pred ňou šli bez palíc. Neviem, kde sa stala chyba, že v štafete nie je na trati nikto z našich ľudí, kto by mi podal náhradnú palicu..."

Slovenské reprezentantky


Slovenské reprezentantky v zložení Ivona Fialková, Paulína Fialková, Henrieta Horvátová, Veronika Machyniaková skončili na 21. mieste a v závere po dostihnutí líderkami z Nórska musela V. Machyniaková predčasne dolu z trate.

Staršia zo sestier Fialkových Paulína na margo svojho výkonu na druhom úseku (1 trestný okruh) aj na celom šampionáte v Pokljuke uviedla: "Snažila som sa čo najviac dobehnúť na trati z toho, čo stratila Ivka, keď krúžila.. 'Stojka' bola risk a ten nevyšiel. Neviem, či je namieste niečo hodnotiť čo sa týka výkonov na týchto majstrovstvách sveta. Je to zlé, ale vzhľadom na to, čím som si prešla v predchádzajúcich mesiacoch, potešilo ma aspoň 13. miesto v šprinte. V momente, keď som dostala ochorenie COVID-19, vravela som si, že dôležitá bude až tá ďalšia olympijská sezóna a túto sa budem snažiť už len nejako dokončiť."

Mladšia Ivona Fialková, ktorá sa na MS 2021 dostala v individuálnych súťažiach najvyššie na 65. miesto v rýchlostných pretekoch, s frustráciou doplnila: "Ešte že je na budúci rok olympijská sezóna, pretože neviem, ako by som hľadala motiváciu."

Viac k témam: Majstrovstvá sveta v biatlone
Zdroj: Webnoviny.sk - Ivona Fialková skritizovala svoj tím, nemal jej kto podať náhradnú palicu © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.