Sobota, 18. máj 2024
Slnečno  17,5 °C
Mimoriadne správy

Hudáček nedovolil Jokeritu streliť gól, Spartak Moskva sa stále drží v elitnej osmičke

 Webnoviny  19. december 2018  267  
Hudáček nedovolil Jokeritu streliť gól, Spartak Moskva sa stále drží v elitnej osmičke

MOSKVA 19. decembra (WebNoviny.sk) - Slovenský brankár Július Hudáček vychytal prvé čisté konto v aktuálnej sezóne Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL). Rodák zo Spišskej Novej Vsi zneškodnil 22 streleckých pokusov súpera a pomohol Spartaku Moskva k utorňajšiemu víťazstvu 5:0 nad fínskym Jokeritom Helsinki.

Všetky formácie splnili svoje úlohy


"Červeno-bieli" figurujú v tabuľke Západnej konferencie na piatom mieste a bez problémov sa držia v elitnej osmičke, ktorá postúpi do play-off. Od deviateho Dinama Riga ich delí až desať bodov.

"Neočakávali sme, že by sme mohli dosiahnuť takéto jednoznačné víťazstvo, ale využili sme, že Jokerit hral druhý zápas v priebehu dvoch dní. Hrali sme svoj hokej a prakticky všetky formácie splnili svoje úlohy. Predviedli sme disciplinovaný výkon v defenzíve a darilo sa nám v presilovkách aj oslabeniach. Výborne zachytal brankár Hudáček, ktorý úspešne zasiahol vždy, keď bolo potrebné," zhodnotil na pozápasovej tlačovej konferencii tréner moskovského klubu Igor Ulanov.

Brankárska jednotka Spartaka


Tridsaťročný Hudáček je brankárskou jednotkou Spartaka. V doterajšom priebehu sezóny zasiahol do 29 zápasov, v ktorých zlikvidoval 92,4 % striel a priemerne na jeden duel inkasoval 2,18 gólu.

Jeho ruský kolega Nikita Bespalov dostal príležitosť v 11 stretnutiach a môže sa pochváliť úspešnosťou zákrokov 91,3 % a priemerom 2,48 gólu na zápas.

Viac k témam: Július Hudáček, KHL Kontinentálna hokejová liga, Spartak Moskva
Zdroj: Webnoviny.sk - Hudáček nedovolil Jokeritu streliť gól, Spartak Moskva sa stále drží v elitnej osmičke © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.