Sobota, 27. apríl 2024
Slnečno  16,5 °C
Mimoriadne správy

Hudáček bude chytať za Kladno, v klube nahradí zraneného Brízgalu

 Webnoviny   3. január 2024  106  
Hudáček bude chytať za Kladno, v klube nahradí zraneného Brízgalu

3.1.2024 (SITA.sk) - Slovenský hokejový brankár Július Hudáček bude do konca aktuálnej sezóny chytať v Česku za Kladno. Skúsený 35-ročný Spišiak v tomto ročníku ešte nikde nechytal, do Kladne prichádza zaskočiť za zraneného Adam Brízgalu.

Trojnásobný slovenský šampión


Účastník siedmich svetových šampionátov a trojnásobný slovenský šampión pôsobil v predchádzajúcej sezóne v kazašskom Baryse Astana z KHL.

"Po zranení Adama Brízgalu sme okamžite zháňali brankára. Sme radi, že sme sa dohodli so skúseným Hudáčkom, ktorý nám pomôže v druhej polovici sezóny,“ uviedol Jiří Burger, športový manažér Kladna.

Brat útočník konkurenčného Třinca Libora Hudáčka už vo štvrtok vycestuje s tímom na duel do Hradca Králové.

Rýchle rokovanie


Adam Brízgala sa zranil 30. decembra 2023 už v 24. sekunde ligového stretnutia a jeho liečba potrvá dlhšie.

„Oslovil ma Radek Smoleňák, s ktorým sa poznáme a rokovanie s Kladnom bolo následne veľmi rýchle, pretože sme sa dohodli počas niekoľkých hodín. Bolo to na poslednú chvíľu, pretože som mal aj iné ponuky a už som chcel opäť chytať,“ prezradil Július Hudáček na oficiálnom webe „rytierov".

„Som rád, že som tu, pretože Kladno je klub s veľkou históriou. Zároveň mám rád aj športové výzvy a toto je jedna z nich. Rytieri už dlho nehrali play-off a ja by som chcel k tomuto cieľu pomôcť," vyhlásil slovenský gólman, ktorý v minulosti chytal v Česku aj za Spartu Praha a Pardubice.

Viac k témam: Liečba, Slovenský hokejový brankár
Zdroj: SITA.sk - Hudáček bude chytať za Kladno, v klube nahradí zraneného Brízgalu © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.