Nedeľa, 19. máj 2024
Mimoriadne správy

Holandské cyklistky ovládli individuálnu časovku, majsterkou sveta sa stala Annemiek van Vleutenová

 Webnoviny  25. september 2018  222  
Holandské cyklistky ovládli individuálnu časovku, majsterkou sveta sa stala Annemiek van Vleutenová

INNSBRUCK 25. septembra (WebNoviny.sk) - Holandská reprezentantka Annemiek van Vleutenová sa stala majsterkou sveta v individuálnej časovke žien na šampionáte cestných cyklistov v rakúskom Innsbrucku. Víťazka zvládla 27,7 km z Wattensu do Innsbrucku za 34:25 min.

Tridsaťpäťročná skúsená pretekárka obhájila titul z vlaňajších majstrovstiev sveta v nórskom Bergene, keď zvíťazila s náskokom 29 sekúnd pred krajankou Annou van der Breggenovou.

Odporúčame:
Quick-Step Floors vyhral časovku na MS v cestnej cyklistike, má rekordné 69. víťazstvo v sezóne

Suverenitu holandských časovkárok podčiarkla tretím miestom Ellen van Dijková (+1:25 min). Jediná Slovenka na štarte Tatiana Jaseková skončila na 48. mieste, tohtoročná majsterka Slovenka v časovke nabrala celkovo manko 6:49 min na víťazku. V cieli klasifikovali 51 pretekárok.

Van Vleutenová je aj bronzová medailistka v časovke z Európskych hier 2015 v Baku, zároveň bola strieborná na tohtoročných majstrovstvách sveta v dráhovej cyklistike v Apeldoorne v stíhačke jednotlivkýň.

MS v cestnej cyklistike - Innsbruck (Rak.):


Časovka žien (Wattens - Innsbruck, 27,7 km): 1. Annemiek van Vleutenová 34:25 min, 2. Anna van der Breggenová +29 s, 3. Ellen van Dijková (všetky Hol.) +1:25 min, 4. Leah Kirchmannová (Kan.) +1:27, 5. Leah Thomasová (USA) +1:32, 6. Lucinda Brandová (Hol.) +1:43,... 48. Tatiana Jaseková (SR) +6:49 min.



Viac k témam: Majstrovstvá sveta v cestnej cyklistike
Zdroj: Webnoviny.sk - Holandské cyklistky ovládli individuálnu časovku, majsterkou sveta sa stala Annemiek van Vleutenová © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.