Piatok, 29. marec 2024
Prevažne slnečno  13 °C
Mimoriadne správy

Hokejová Liga majstrov pokračuje zápasmi semifinále, predstavia sa aj Slováci

 Webnoviny   8. január 2019  241  
Hokejová Liga majstrov pokračuje zápasmi semifinále, predstavia sa aj Slováci

BRATISLAVA 8. januára (WebNoviny.sk) - Aj so slovenskou stopou sa v utorok začne semifinále play-off hokejovej Ligy majstrov 2018/2019.

V kádroch dvoch zo štyroch klubov totiž figurujú slovenskí hokejisti. Západočeský tím HC Plzeň v kádri s obrancom Petrom Čerešňákom a útočníkom Miroslavom Preisingerom sa predral až do semifinále, v ktorom je jeho súperom dvojnásobný víťaz súťaže švédska Frölunda Indians.

Druhé semifinále prinesie konfrontáciu dvoch geografických susedov - rakúskeho Salzburgu a nemeckého Mníchova. V kádri úradujúceho šampióna Rakúska je slovenský obranca Martin Štajnoch. Zaujímavosťou semifinálových duelov je skutočnosť, že v prípade česko-švédskej konfrontácie ide o súboj dvoch tímov s prezývkou "indiáni" a v rakúsko-nemeckom dueli o meranie síl "červených býkov".

Odvety semifinále sa uskutočnia 15. a 16. januára. Finále tejto európskej nadnárodnej súťaže odohrajú na jeden zápas 5. februára 2019. Úradujúci slovenský majster HC '05 iClinic Banská Bystrica v LM skončil v základnej H-skupine na poslednom 4. mieste a nepostúpil do play-off.

Semifinále play-off hokejovej Ligy majstrov 2018/2019


prvé zápasy - utorok 8. januára
18.00 h: Frölunda Indians (Švéd.) - HC Škoda Plzeň (ČR)
19.30 h: Red Bull Mníchov (Nem.) - Red Bull Salzburg (Rak.)

odvety
utorok 15. januára o 17.30 h: HC Škoda Plzeň (ČR) - Frölunda Indians (Švéd.)
streda 16. januára o 20.20 h: Red Bull Salzburg (Rak.) - Red Bull Mníchov (Nem.)



Viac k témam: Frölunda Indians, HC Plzeň, hokejová Liga majstrov, Red Bull Mníchov, Red Bull Salzburg
Zdroj: Webnoviny.sk - Hokejová Liga majstrov pokračuje zápasmi semifinále, predstavia sa aj Slováci © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.