Utorok, 7. máj 2024
Zamračené  11,7 °C
Mimoriadne správy

Hokejisti Slovana natiahli víťaznú sériu, na domácom ľade otočili duel proti Vladivostoku

 Webnoviny  16. október 2018  280  
Hokejisti Slovana natiahli víťaznú sériu, na domácom ľade otočili duel proti Vladivostoku

BRATISLAVA 16. októbra (WebNoviny.sk) - Víťazná šnúra hokejistov Slovana Bratislava v KHL sa natiahla na štyri zápasy. Ide o najdlhšiu sériu úspechov bratislavského družstva v základnej časti nadnárodnej súťaže od januára 2017, keď uspelo sedemkrát za sebou.

Zverenci trénera Vladimíra Országha zvládli aj utorkový domáci duel proti Admiralu Vladivostok, nad ktorým triumfovali tesne 4:3. "Belasí“ síce pred vlastnými priaznivcami prehrávali 0:2 a 1:3, no ani nepriaznivý stav ich nezlomil. Do streleckej listiny sa postupne zapísali Jeff Taffe, v presilovke Michal Sersen, neskôr Éric Gélinas a po ňom aj Matúš Sukeľ.

Po devätnástich dueloch základnej časti má Slovan na svojom konte 16 bodov a v tabuľke Západnej konferencie sa posunul na 8. miesto, ktoré by po základnej časti znamenalo prienik do play-off.

Najbližšie sa Slovan predstaví opäť vlastným fanúšikom, vo štvrtok 18. októbra o 18.30 h privíta Amur Chabarovsk.

Kontinentálna hokejová liga (KHL)



  • utorok


HC Slovan Bratislava - Admiral Vladivostok 4:3 (1:2, 1:1, 2:0)
Góly: 18. Taffe (Virta, Řepík), 36. Sersen (Červený, Taffe), 47. É. Gélinas (Taffe), 48. M. Sukeľ (Rau, A. Liška) - 4. Ugoľnikov (Tatalin, Černikov), 9. Mereskin (Glazačev), 34. Černikov
Vylúčení: 6:4 na 2 min, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Morozov, Sergejev - Majtak, J. Streľcov (všetci Rus.), 6198 divákov

Zostavy:
Slovan: Čiliak - É. Gélinas, Sersen, Grman, Meszároš, Klok, A. Jánošík, Bačík, Švarný - Řepík, Taffe, Virta - A. Liška, M. Sukeľ, Červený - Lamper, C. Bailey, Lunter - Baranov, Chipchura, Rau
Vladivostok: Krasotkin - J. Antropov, Miščenko, Taratuchin, Kubát, Ugoľnikov, Tatalin - Koroľov, Vicharev, Černikov - Hovorka, Polák, Koňkov - Voronin, Mereskin, Glazačev - A. Streľcov, V. Streľcov, Feokistov


I. tretina


Hneď úvode mali hostia výhodu presilovky, počas ktorej nepremenil veľkú šancu domáci Chipchura. Už v rovnovážnom stav vystrelil od modrej čiary obranca Ugoľnikov a puk zaplachtil až za brankára Čiliaka – 0:1.

O päť minút neskôr hokejisti Admiralu zakombinovali v útočnom pásme a Mereskin aj s prispením korčule Čiliaka zabezpečil svojmu tímu dvojgólový náskok. Ešte pred prvou prestávkou sa Slovanu podarilo skorigovať, keď Taffe blafákom prekonal brankára Krasotkina.

II. tretina


Slovan mal problém s prechodom cez stredné pásmo a nedostávali sa do vyložených šancí. V oslabení po zlom striedaní previedol pri úniku Voronina dobrý zásah Čiliak.

Aj tretí gól inkasovali domáci po strele od modrej čiary - delovka Černikova skončila v bránke napriek zásahu domáceho gólmana. Ešte v druhej časti však v presilovke vystrelil spoza kruhov Sersen a hostia viedli opäť iba o jeden gól.

III. tretina


Chvíle Slovana prišli v prvej polovici tretej tretiny, keď v rozpätí 21 sekúnd otočil z 2:3 na 4:3. Najprv obranca É. Gélinas z pravého kruhu vyrovnal na 3:3 a vzápätí sa presadil aj M. Sukeľ, ktorý pred brankárom súpera chcel prihrať na pravú stranu, no puk sa od korčule brániaceho hráča vrátil k nemu a do odkrytej bránky nemal problém skórovať.

V závere si už Slovan ustrážil zisk dvoch bodov, gól nepadol ani pri power play hostí.

Viac k témam: Admiral Vladivostok, HC Slovan Bratislava, Slovan v KHL
Zdroj: Webnoviny.sk - Hokejisti Slovana natiahli víťaznú sériu, na domácom ľade otočili duel proti Vladivostoku © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.