Piatok, 26. apríl 2024
Zamračené  11,8 °C
Mimoriadne správy

Henrieta Horvátová sa stala juniorskou vicemajsterkou sveta, pomohla jej kvalitná streľba

 Webnoviny  28. február 2021  217  
Henrieta Horvátová sa stala juniorskou vicemajsterkou sveta, pomohla jej kvalitná streľba

28.2.2021 (Webnoviny.sk) - Slovenská reprezentantka v biatlone Henrieta Horvátová sa stala v rakúskom Obertilliachu vicemajsterkou sveta vo vytrvalostných pretekoch junioriek na 12.5 kilometra. Na štyroch streleckých položkách sa len raz pomýlila v stoji a v súčte časov mala v cieli manko 1:25,4 min na víťaznú Francúzku Camille Benedovú.

Tá bola strelecky bezchybná. Horvátová dosiahla 27. bežecký čas v 90. člennej konkurencii, čiže rozhodujúca bola v jej prípade presná streľba. Bronz si vybojovala Talianka Beatrice Trabucchiová, ktorá mala rovnako s jednou chybou na strelnici o necelých 9 sekúnd horší čas ako Horvátová.

Neverí tomu, čo dosiahla


"V celej sezóne som nemala juniorské preteky, porovnávala som sa dosiaľ len so svetovou špičkou. A takto to vypálilo... Nešla som na šampionát s veľkým očakávaním, aby som to náhodou nepokazila. Snažím sa všetky preteky brať rovnako a nezáleží na tom, či sú to majstrovstvá sveta, Svetový pohár alebo IBU Cup," uviedla Henrieta Horvátová v reakcii na špecializovanom webe slovenskybiatlon.sk.

"Začala som celkom fajn a neskôr som si držala časové rozostupy. S posledným výstrelom mávam veľký problém. Cítila som veľký tlak, preto som si dala pozor. Radšej som to predýchala aj s väčšou pauzou a nakoniec to vyšlo. Určite sa dá spraviť aj lepší výkon, ale toto je moja najlepšia forma v sezóne. Neverím tomu, čo som dosiahla ani teraz, keď už mám medailu na krku," dodala Horvátová k svojmu výkonu.

Kľúčový výsledok na poslednom mládežníckom šampionáte


Slovenská výprava má na MSJaK v Obertiliachu už dva cenné kovy. O prvý sa ešte v sobotu postarala kadetka Ema Kapustová, ktorá si vo vytrvalostných pretekoch na 10 km vybojovala bronz. "Pre Henrietu Horvátovú ide o posledný mládežnícky šampionát. Jej maximom až doteraz bolo trináste miesto na dorasteneckých MS. V kategórii junioriek bola dosiaľ najvyššie na 35. mieste. Henrieta dosiahla kľúčový výsledok na svojich posledných mládežníckych MS v kariére. Veríme, že na základe neho musí dostať zmluvu na VŠC Dukla a pokračovať v progrese. Vybojovala si aj extra financie na prípravu z Top tímu," napísal slovenskybiatlon.sk.

V nedeľňajších pretekoch junioriek sa predstavili aj ďalšie tri mladé Slovenky. Zuzana Remeňová skončila s troma chybami na strelnici na dvadsiatom treťom, Júlia Machyniaková s piatimi na 41. a Lucia Michaličková s deviatimi nepresnými výstrelmi na 75. mieste.

Viac k témam: biatlon
Zdroj: Webnoviny.sk - Henrieta Horvátová sa stala juniorskou vicemajsterkou sveta, pomohla jej kvalitná streľba © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.