Utorok, 23. apríl 2024
Mimoriadne správy

Hamilton dostane od budúceho ročníka F1 druhého pilota, Bottasa nahradí Russell

 Webnoviny   7. september 2021  291  
Hamilton dostane od budúceho ročníka F1 druhého pilota, Bottasa nahradí Russell

7.9.2021 (Webnoviny.sk) - Sedemnásobný a úradujúci majster sveta Brit Lewis Hamilton bude mať od budúceho ročníka šampionátu formuly 1 po svojom boku krajana. Fína Valtteriho Bottasa vystrieda ako druhý pilot Mercedesu George Russell.

Potvrdili sa špekulácie britských médií o tom, že 32-ročný Bottas prestúpi do tímu Alfa Romeo a prenechá miesto 23-ročnému talentovanému Russellovi. Vedenie Mercedesu nešpecifikovalo, na aké dlhé obdobie s ním podpísalo zmluvu. Ide však o viacročnú dohodu.

"Je to pre mňa výnimočná chvíľa z osobného aj pracovného pohľadu. Nerobím si však ilúzie o tom, čo ma čaká. Je to obrovská výzva a mám sa ešte veľa čo učiť. Môj predchodca nastavil latku vysoko a ja ju nesmiem podliezť. Nielen Hamilton, ale aj Bottas vyhrával Veľké ceny a tiež sa významne podieľal na triumfoch svojho slávnejšieho kolegu... To všetko si naplno uvedomujem. Ešte ma však čaká rozlúčka s mojimi spolupracovníkmi vo Williamse," uviedol George Russell.

Z Russella sa teší aj šéf


Tímový šéf najúspešnejšej stajne efjednotky ostatných rokov Toto Wolff sa podľa vlastných slov teší na spoluprácu s Russellom, ktorého cielene roky sledoval pre Mercedes.

"Prešiel si všetkými jazdeckými kategóriami a všade víťazil. Jeho účinkovanie vo Williamse bolo predzvesťou toho, čo raz bude nasledovať. Som rád, že na svojom jazdeckom majstrovstve bude pracovať v našich farbách," skonštatoval Toto Wolff.

Tandem prinášajúci úspechy


Vplyvný rakúsky obchodník, investor a bývalý pretekár je presvedčený o tom, že Hamilton a Russell spolu vytvoria silné duo, ktoré bude postrachom pre súperov v prestížnom seriáli najrýchlejších štyroch kolies.

"Verím, že vytvoria tandem, ktorý bude Mercedesu prinášať úspechy na majstrovských tratiach aj mimo nich. Z nás všetkých konečne spadlo bremeno, ktoré nás ťažilo pred oznámením mena druhého pilota. Vráťme sa však rýchlo do súčasnosti, aby sme mohli čo najlepšie absolvovať zostávajúcich deväť pretekov sezóny a opäť získali titul majstra sveta," dodal Wolff.

Vedie Verstappen


Aktuálne po Veľkej cene Holandska je na čele šampionátu jazdcov F1 Max Verstappen z Red Bullu s náskokom troch bodov pred Lewisom Hamiltonom.

Bottas je s veľkým odstupom tretí a Russellovi ešte v kokpite Williamsu patrí pätnásta priečka. V tímovom hodnotení vedie Mercedes o 12 bodov pred Red Bullom.

Viac k témam: F1 Formula 1, nový člen
Zdroj: Webnoviny.sk - Hamilton dostane od budúceho ročníka F1 druhého pilota, Bottasa nahradí Russell © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.