Sobota, 18. máj 2024
Slnečno  14,4 °C
Mimoriadne správy

Halepová vo Wimbledone porazila Azarenkovú, Djokovič prvýkrát na turnaji stratil set

 Webnoviny   5. júl 2019  207  
Halepová vo Wimbledone porazila Azarenkovú, Djokovič prvýkrát na turnaji stratil set

5.7.2019 (Webnoviny.sk) - Srbský tenista Novak Djokovič zvíťazil v piatkovom zápase tretieho kola Wimbledonu nad Poliakom Hubertom Hurkaczom 7:5, 6:7 (5), 6:1, 6:4. Potvrdil tak rolu favorita, hoci na turnaji prišiel o vôbec prvý set.

V zápase sa zaskvel 45 víťaznými údermi a ani raz nestratil svoje podanie. V rozhovore tesne po skončení duelu vyzdvihol hru 22-ročného mladíka, svoj výkon z tretieho setu označil za perfektný a takisto bol spokojný aj so štvrtým dejstvom.

V osemfinále ho čaká víťaz súboja medzi Kanaďanom Felixom Augerom-Aliassimom a Francúzom Ugom Humbertom.

Anderson vlaňajšok nezopakuje


Rodák z Belehradu naďalej živí šancu na úspešnú obhajobu titulu z minulého roka. Vlani zdolal vo finále Juhoafričana Kevina Andersona, ale ten svoj vynikajúci výsledok s určitosťou nezopakuje.

V treťom kole nečakane prehral s Argentínčanom Guidom Pellom 4:6, 3:6, 6:7 (4). V zápase mu nepomohlo ani štrnásť es a celkovo 40 víťazných úderov.

"Nemyslím si, že by som odohral zlý zápas. Mohol som možno trošku lepšie podávať... On sa veľmi dobre pohyboval a niekedy to bolo veľmi ťažké," vyjadril sa Anderson pre oficiálny web Asociácie profesionálnych tenistov (ATP).

V ženskej časti turnaja sa zrodilo prekvapenie na úkor Dánky Caroline Wozniackej. Do zápasu s Číňankou Čang Šuaj vstúpila ako víchor, rýchlo viedla 4:0, ale následne získala už len dva gemy.

Najlepší zápas v roku


Naopak, v hre zostáva Rumunka Simona Halepová, ktorá v atraktívnom zápase bývalých svetových jednotiek jednoznačne zdolala Viktoriu Azarenkovú 6:3, 6:1.

"Som veľmi spokojná. Myslím, že som odohrala najlepší zápas v tomto roku. Bola som sebavedomá, agresívna počas celého zápasu a hrala som skutočne veľmi dobre," vyjadrila sa Rumunka pre web Ženskej tenisovej asociácie (WTA).

Vo víťaznom ťažení pokračuje česká tenistka Karolína Plíšková, ktorá zdolala Chsieh Su-wej 6:3, 2:6, 6:4. Svetová trojka triumfovala v ôsmom dueli po sebe, keďže minulý týždeň ovládla trávnatý turnaj v Eastbourne.

Vo Wimbledone vyrovnala svoje kariérne maximum, ktorým je "len" postup do osemfinále prestížneho turnaja. V ňom sa stretne s krajankou Karolínou Muchovou, ktorá v dvoch setoch zdolala Estónku Anett Kontaveitovú 7:6 (7), 6:3.

Viac k témam: Wimbledon
Zdroj: Webnoviny.sk - Halepová vo Wimbledone porazila Azarenkovú, Djokovič prvýkrát na turnaji stratil set © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.