Štvrtok, 18. apríl 2024
Prevažne slnečno  9,1 °C
Mimoriadne správy

Hádzanári Tatrana Prešov zdolali v SEHA League na palubovke v Záhrebe súpera z Číny

 Webnoviny   5. október 2019  341  
Hádzanári Tatrana Prešov zdolali v SEHA League na palubovke v Záhrebe súpera z Číny

5.10.2019 (Webnoviny.sk) - Hádzanári Tatrana Prešov uspeli v rámci 9. ročníka nadnárodnej "SEHA /South East Handball Association/ Gazprom League" v sobotňajšom súboji v Záhrebe, keď v súboji 5. kola A-skupiny zdolali čínsky tím Peking Sport University. 36:19 (21:8).

Šarišania od úvodu stretnutia neohrozene kráčali za víťazstvom. Dvojciferne viedli už v 15. minúte 15:5 a do prestávky zvýšili náskok na trinásť gólov (21:8).

Po zmene strán náskok Prešovčanov narastal až na konečných 36:17. Najlepším strelcom slovenského majstra bol sedemgólový Roman Carapkin, päť gólov zaznamenal Javier Muňoz Cabezón.

Zverenci trénera Slavka Golužu majú po piatich vystúpeniach bilanciu 3 výhry - 2 prehry a v tabuľke "áčka" sa dotiahli na deväťbodové trio - Vardar Skopje, Motor Záporožie a Vojvodinu Nový Sad.

Úradujúci slovenský šampión si v SEHA League najbližšie zmeria sily s ukrajinským klubom Motor Záporožie, na palubovku ktorého vycestuje v rámci 6. kola v utorok 29. októbra.

SEHA Gazprom League 2019/2020



  • A-skupina - 5. kolo - sobota


Peking Sport University (Čína) - Tatran Prešov (SR) 19:36 (8:21) - hralo sa v Záhrebe
Najviac gólov: Jü Wang 6 - Carapkin 7, Muňoz Cabezón 5



Viac k témam: SEHA League
Zdroj: Webnoviny.sk - Hádzanári Tatrana Prešov zdolali v SEHA League na palubovke v Záhrebe súpera z Číny © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.