Piatok, 3. máj 2024
Mimoriadne správy

Hádzanári Tatrana Prešov sa so SEHA League rozlúčili víťazne, zdolali Záhreb

 Webnoviny  13. marec 2019  223  
Hádzanári Tatrana Prešov sa so SEHA League rozlúčili víťazne, zdolali Záhreb

PREŠOV 13. marca (WebNoviny.sk) - Hádzanári Tatrana Prešov zakončili svoje účinkovanie v rámci 8. ročníka nadnárodnej "SEHA /South East Handball Association/ Gazprom League" tesným víťazstvom.

V stredajšom stretnutí záverečného 18. kola zdolali v chorvátskej metropole tím RK Prvo plinarsko društvo Záhreb tesne 29:28 (15:16). Prešovčania boli už pred zápasom so súperom, nad ktorým v novembri vyhrali v Tatran handball aréne jednoznačne 31:21, bez šance na postup do Final 4.

Vo vyrovnanom úvodnom polčase sa tímy striedali vo vedení. Ako prví odskočili domáci - v 15. min na 8:6. Prešovčania však v nasledujúcej päťminútovke otočili trojgólovou šnúrou na 10:9. Záhrebčania však ešte do prestávky naklonili skóre na svoju stranu a aj po zmene strán si udržiavali tesné vedenie. V 45. min ho zvýšili na 21:18, ale o šesť minút bolo vyrovnané 23:23. Butorac priblížil gólom z pokutového hodu v 59. min výhru prešovskému tímu. Na jeho presnú strelu dokázali domáci ešte odpovedať, ale na zásah Dominika Kroka už nie. Práve Bruno Butorac bol s 9 gólmi najlepším kanonierom duelu.

Zverenci trénera Slavka Golužu dosiahli v osemnástich vystúpeniach základnej časti bilanciu dvanásť výhier - šesť prehier (dve jednogólové, dve dvojgólové, jedna o 5 a jedna o 14 gólov) a v konečnej tabuľke obsadili so ziskom 36 bodov 5. miesto, čím si oproti vlaňajšku polepšili o jeden post. Úradujúceho slovenského šampióna delili od priečok zaručujúcich účasť na turnaji Final 4 tri body.

SEHA Gazprom League 2018/2019



  • 18. kolo


RK Prvo plinarsko društvo Záhreb (Chor.) - Tatran Prešov (SR) 28:29 (16:15)
Najviac gólov: Ravnič 5/1, Burič, Potočnik, Jotič a Vekič po 3 - Butorac 9/3, Lapajne 4, Rábek 4/3
Pok. hody: 2/2 - 6/6, vylúčení: 4 - 3, ČK: 53. L. Urban (Prešov), rozhodovali: Nikolov a D. Načevski (obaja Maced.), 500 divákov



Viac k témam: SEHA League, Tatran Prešov
Zdroj: Webnoviny.sk - Hádzanári Tatrana Prešov sa so SEHA League rozlúčili víťazne, zdolali Záhreb © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.