Sobota, 4. máj 2024
Mimoriadne správy

Grosjeana po pretekoch v Monze diskvalifikovali, tím Haas údajne nerešpektoval nariadenie FIA

 Webnoviny   3. september 2018  339  
Grosjeana po pretekoch v Monze diskvalifikovali, tím Haas údajne nerešpektoval nariadenie FIA

MONZA 3. septembra (WebNoviny.sk) - Švajčiarskeho pretekára tímu Haas Romaina Grosjeana po skončení nedeľňajšej Veľkej ceny Talianska formuly 1 diskvalifikovali.

Tridsaťdvaročný rodák zo Ženevy pôvodne obsadil konečné 6. miesto, no následne ho presunuli na "chvost" výsledkovej listiny po tom, ako sa zistilo, že podlaha jeho monopostu nespĺňa technické pravidlá.

Odporúčame:
Bitka Hamiltona a Vettela o titul v F1 pokračuje na Hungaroringu, na programe je Veľká cena Maďarska

Tím Haas údajne nerešpektoval čerstvé nariadenie, ktoré Medzinárodná automobilová federácia (FIA) vydala pred letnou prestávkou.

"Nesúhlasíme s rozhodnutím komisárov potrestať náš tím. Myslíme si, že 6. miesto z VC Talianska by nám malo ostať. Odvolávame sa voči rozhodnutiu komisárov," informoval šéf tímu Günther Steiner a dodal, že organizácia ohľadne podlahy komunikovala s predstaviteľmi FIA, informovala, že to pre krátkosť času nestihne a žiadala odklad až od VC Singapuru (16. septembra). Tím Haas má ešte možnosť podať oficiálne odvolanie proti diskvalifikácii Grosjeana.

Viac k témam: F1 Formula 1, Romain Grosjean, Velka cena Talianska
Zdroj: Webnoviny.sk - Grosjeana po pretekoch v Monze diskvalifikovali, tím Haas údajne nerešpektoval nariadenie FIA © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.