Nedeľa, 29. september 2024
Mimoriadne správy

Gretzky má jednoduchý recept na to, aby ho Jágr neprekonal

 Webnoviny  23. február 2017  309  
Gretzky má jednoduchý recept na to, aby ho Jágr neprekonal

Wayne Gretzky je suverénnym lídrom historického rebríčka produktivity v zámorskej NHL a má jednoduchý recept na to, aby ho česká legenda neprekonala.
NEW YORK 23. februára (WebNoviny.sk) - Česká hokejová legenda Jaromír Jágr nedávno oslávil 45. narodeniny, stále hrá v zámorskej NHL a patrí medzi lídrov klubu Florida Panthers. Body síce už nezbiera tak ako kedysi, napriek tomu sa mu už podarilo pokoriť hranicu 1900 bodov. V tejto štatistike je pred ním už len Wayne Gretzky, na ktorého rodák z Kladna stráca viac ako 900 bodov.

Pri príležitosti narodenín Jaromíra Jágra a prekonania míľnika si na účet "hokejového nezmara" zavtipkoval aj sám Gretzky. "Či môže Jágr prekonať môj rekord v produktivite, ak ešte bude hrať v NHL niekoľko sezón? Ak sa k môjmu maximu priblíži, tak mu schovám korčule," prinieslo Gretzkého vyjadrenie verifikované konto zámorskej NHL na mikroblogovacej sieti Twitter.

V zámorí sa Jaromír Jágr objavil ako 18-ročný v sezóne 1990/1991, dlho hral za Pittsburgh po boku Marka Recchiho, Paula Coffeyho, Rona Francisa či Maria Lemieuxa. Postupne sa vypracoval na hviezdu nielen v klubovom meradle, ale aj v reprezentácii. S "tučniakmi" sa dvakrát tešil zo zisku Stanleyho pohára, v národnom tíme si vybojoval olympijské zlato v japonskom Nagane 1998 aj dva tituly majstra sveta v rokoch 2005 a 2010.

V kanadsko-americkej profilige Jágr už atakuje hranicu 1700 zápasov v základnej časti, chýba mu dvanásť štartov. V mnohých historických štatistikách NHL sa pohybuje v popredí, vo viacerých je pred ním len Gretzky. Na svojom konte má 1902 bodov v základnej časti za 760 gólov a 1142 asistencií. Jeho štatistiky mohli byť omnoho impozantnejšie, no v rokoch 2008 až 2011 pôsobil v ruskom Omsku. "Nikto nevie, či by to tak bolo. Žiadny svoj krok neľutujem," povedal už mnohokrát Jágr.


Zdroj: WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.