Utorok, 16. apríl 2024
Mimoriadne správy

Grécky komentátor si nedal pozor na ústa a za rasistické poznámky dostal okamžitého padáka

 Webnoviny  27. júl 2021  216  
Grécky komentátor si nedal pozor na ústa a za rasistické poznámky dostal okamžitého padáka

27.7.2021 (Webnoviny.sk) - Štátna televízia v Grécku s okamžitou platnosťou ukončila zmluvu so športovým komentátorom Dimosthenisom Karmirisom, ktorého poznámky počas OH v japonskom Tokiu na adresu reprezentanta z Kórejskej republiky označila ako rasistické.

Viac o téme: Olympiáda v Tokiu 2020 (2021)


Skúsený komentátor televízie ERT sa previnil počas duelu v stolnom tenise, v ktorom Džeoung Joung-sik zdolal Gréka Panagiotisa Gionisa. Grék v súboji viedol 1:0 aj 2:1 na sety, napokon súperovi podľahol 2:4. Karmiris o zručnostiach kórejských športovcov v tomto odvetví povedal: "Majú prižmúrené oči, takže nechápem, ako vidia loptičku pohybujúcu sa tam a späť.“

Televízia o niekoľko hodín neskôr na svojom webe zverejnila vyhlásenie: "Rasistické komentáre nemajú miesto vo verejnoprávnej televízie. Dnes sme ukončili spoluprácu s Dimosthenisom Karmirisom."

Viac k témam: LOH Letné olympijské hry 2020 v Tokiu, rasizmus, stolný tenis - Letná olympiáda v Tokiu 2020/2021, výpoveď
Zdroj: Webnoviny.sk - Grécky komentátor si nedal pozor na ústa a za rasistické poznámky dostal okamžitého padáka © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.