Utorok, 16. apríl 2024
Mimoriadne správy

Gombos si na parížskej antuke dlho nezahral, Španiel Carreňo-Busta ho porazil expresne rýchlo

 Webnoviny  30. máj 2021  224  
Gombos si na parížskej antuke dlho nezahral, Španiel Carreňo-Busta ho porazil expresne rýchlo

30.5.2021 (Webnoviny.sk) - Expresne rýchlo sa z hlavnej súťaže dvojhry mužov na grandslamovom turnaji Roland Garros na parížskej antuke porúčal slovenský tenista Norbert Gombos.

Slovenská mužská jednotka dokonca opustila "pavúk" ako prvý singlista na tomto podujatí, keď v nedeľu za 106 minút podľahla Španielovi Pablovi Carreňovi-Bustovi 3:6, 4:6, 3:6.

Gombos nevyužil jediný brejkbal


Gombos, ktorému v rebríčku ATP patrí 87. priečka, prišiel v prvom sete o svoje podanie v šiestej hre, svetová dvanástka skúsene set dotiahla k triumfu 6:3. V druhom sa situácia opakovala v siedmej hre a Slovák po 69 minútach prehrával 0:2 na sety.

V treťom sete Carreňo-Busta brejkol Gombosa v siedmej aj deviatej hre a na postup ďalej využil druhý mečbal pri servise Slováka. Gombos mal v celom súboji iba jeden brejkbal, no vo ôsmej hre druhého setu ho nevyužil.

Na turnaji sa predstavia ešte dvaja Slováci


V hlavnej súťaži na Roland Garros sa ešte predstavia dvaja Slováci. Medzi mužmi Andrej Martin vyzve Američana Reillyho Opelku, medzi ženami Anna Karolína Schmiedlová nastúpi proti Francúzke Kristine Mladenovicovej. Súboje oboch sú naplánované na pondelok 31. mája.

Viac k témam: Roland Garros
Zdroj: Webnoviny.sk - Gombos si na parížskej antuke dlho nezahral, Španiel Carreňo-Busta ho porazil expresne rýchlo © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.