Nedeľa, 19. máj 2024
Mimoriadne správy

Froome zvláda chôdzu len za pomoci barlí, ale zverejnil ambiciózny plán na záver aktuálnej sezóny

 Webnoviny  13. september 2019  280  
Froome zvláda chôdzu len za pomoci barlí, ale zverejnil ambiciózny plán na záver aktuálnej sezóny

13.9.2019 (Webnoviny.sk) - Štvornásobný víťaz cyklistickej Tour de France Brit Chris Froome zverejnil ambiciózny plán na záver aktuálnej sezóny. Rodák z kenského Nairobi v júni spadol v rámci prípravy na jednu z etáp pretekov Critérium du Dauphiné a utrpel vážne zranenia vrátane zlomenín viacerých kostí.

Chôdzu zvláda len za pomoci barlí


Podľa pôvodných predpokladov nemal už v roku 2019 štartovať na žiadnych podujatiach, ale v rozhovore pre The Telegraph zverejnil svoje najnovšie zámery.

Tridsaťštyriročný jazdec sa už pred dvoma týždňami prvýkrát od pádu predstavil na cyklistickom trenažéri, a to napriek tomu, že chôdzu zvláda len za pomoci barlí.

"Bolo by skvelé, keby som mohol absolvovať nejaké podujatia v posezónnom období. Pomohlo by mi to, aby som sa mohol vrátiť na profesionálnu scénu a odjazdiť niečo ešte pred januárovým začiatkom ďalšej sezóny," uviedol Froome, ktorý svoju pozornosť zameriava na kritérium v japonskej Saitame v závere októbra.

Rád by pridal víťazstvo na Tour de France


Skúsený Brit po ťažkom páde nestratil chuť dosahovať ďalšie úspechy a na inkriminovanú situáciu z júna si zaspomínal.

"Išli sme cez nejakú obec, bola tam dlhá klesavá rovinka a vtedy sa to stalo. Potom mám približne päťminútové okno a nič si nepamätám," hovoril Froome, ktorého museli transportovať vrtuľníkom do nemocnice. V nej mu zistili zlomeniny nohy, panvy, rebier, chrbtice a lakťa, ktoré si vyžiadali operačné zákroky.

Dlhodobým cieľom Frooma naďalej zostáva piate víťazstvo na Tour de France, ktoré by rád pridal už v nasledujúcom roku. Práve k "starej dáme" bude smerovať jeho príprava v najbližších mesiacoch. "Veľa ľudí mi po páde povedalo, že ďalšiu Tour už nikdy nevyhrám. Tým ma však len povzbudili," dodal britský cyklista, ktorý by o necelý rok rád bojoval o medaily na olympiáde v Tokiu.

Zdroj: Webnoviny.sk - Froome zvláda chôdzu len za pomoci barlí, ale zverejnil ambiciózny plán na záver aktuálnej sezóny © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.