Štvrtok, 25. apríl 2024
Mimoriadne správy

Francúzska olympionička Pomagalská našla vo veku 40 rokov smrť pod alpskou lavínou

 Webnoviny  24. marec 2021  265  
Francúzska olympionička Pomagalská našla vo veku 40 rokov smrť pod alpskou lavínou

24.3.2021 (Webnoviny.sk) - Lavína vo švajčiarskych Alpách sa stala osudnou pre niekdajšiu francúzsku reprezentantku v snoubordingu Julie Pomagalskú, v utorok zomrela vo veku 40 rokov pod vrcholom Gemsstock v kantóne Uri.

Pomagalská reprezentovala Francúzsko v paralelnom obrovskom obrovskom slalome aj snoubordkrose. Na ZOH 2002 v Sal Lake City aj o štyri roky neskôr v Turín skončila šiesta v paralelnom obrovskom slalome, z tejto disciplíny má aj striebro z majstrovstiev sveta v rakúskom Kreischbergu 2003.

Pomagalská sa krosu venovala ešte pred paralelnými disciplínami a bola členkou zlatého tímu na MS 1999 v nemeckom Berchtesgadene. Podľa správy Francúzskej lyžiarskej federácie spolu s Pomagalskou prišiel o život aj jej horský sprievodca Bruno Cutelli.

"Tragická smrť Julie, reprezentantky v snoubordingu na ZOH aj MS, zanechala v smútku celý francúzsky olympijský tím. Odišla jedna z nás," uvádza sa v krátkom vyhlásení francúzskeho tímu.

Viac k témam: lavína, smrť, snoubording, úmrtie
Zdroj: Webnoviny.sk - Francúzska olympionička Pomagalská našla vo veku 40 rokov smrť pod alpskou lavínou © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.