Streda, 26. jún 2024
Mimoriadne správy

Foto: Nashville dostal “kanára” v piatom finále NHL, prvou hviezdou kapitán Pittsburghu Crosby

 Webnoviny   9. jún 2017  547  
Foto: Nashville dostal “kanára” v piatom finále NHL, prvou hviezdou kapitán Pittsburghu Crosby

PITTSBURGH 9. júna (WebNoviny.sk) - Šesť rôznych strelcov sa v piatom finále NHL o Stanleyho pohár podelilo o šesť gólov Pittsburghu, Rus Jevgenij Malkin pridal desiaty úspešný zásah a celkovo 27. a 28. bod v play-off, čím potvrdil pozíciu na čele kanadského bodovania.

Odporúčame:
Video: Pittsburgh zničil “predátorov” a je jeden zápas od obhajoby Stanley Cupu

Kapitán Sidney Crosby mal tri asistencie a celkovo ich má vo vyraďovacej časti na konte už 19. V historickom meradle sa so 107 prihrávkami na gól dostal na úroveň švédskeho velikána Petra Forsberga - na 20. priečku v počte asistencií v play-off.

Crosby sa stal prvou hviezdou zápasu, ale veľkú zásluhu na hladkom triumfe Penguins má aj brankár Matt Murray. Poradil si so všetkými 24 pokusmi hostí a po prvý raz v kariére vychytal shutout v zápase play-off.

Kým hráči Nashvillu bojujú o prvú trofej v klubovej histórii, "tučniaci" z Pittsburghu sa z jej zisku radovali dosiaľ štyrikrát (1991, 1992, 2009, 2016). Ak zopakujú vlaňajší celkový triumf, pripomenú tým zatiaľ posledný rovnaký počin Detroitu z rokov 1997 a 1998. Finále o Stanleyho pohár pokračuje v nedeľu 11. júna šiestym súbojom v Bridgestone Arene v Nashville.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Finále NHL o Stanleyho pohár: Pittsburgh – Nashville (5. zápas)



Viac k témam: Nashville Predators, NHL, Pittsburgh Penguins, play-off NHL
Zdroj: Webnoviny.sk - Foto: Nashville dostal “kanára” v piatom finále NHL, prvou hviezdou kapitán Pittsburghu Crosby © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.