Pondelok, 2. september 2024
Mimoriadne správy

Finotovú od zisku olympijskej medaily delili dve sekundy, aj tak však odchádzala domov so slzami šťastia (video)

 Webnoviny   8. august 2024  89  
Finotovú od zisku olympijskej medaily delili dve sekundy, aj tak však odchádzala domov so slzami šťastia (video)

8.8.2024 (SITA.sk) - Francúzka atlétka Alice Finotová skončila v stredajšom finále behu na 3000 m na OH 2024 v Paríži na nepopulárnom štvrtom mieste, ktoré často spôsobuje u športovcov slzy smútku a sklamania.

Avšak prípad skúsenej 33-ročnej vytrvalkyne to nebol. Finotová totiž krátko po pretekoch priamo na tribúne Štadión Stade de France požiadala o ruku svojho partnera a zároveň reprezentanta Španielska v triatlone Bruna Martíneza. Informáciu priniesol web Euronews.

Rozhodnúť sa jej pomohlo šťastné číslo


Úradujúca majsterka Európy v behu na 3000 m zabehal vo finále čas 8:58,67, čim vylepšila doterajší európsky rekord.

Viac o téme: Letná olympiáda v Paríži 2024



"Povedala som si, že keď pobežím pod deväť minút, tak to urobím. Je to moje šťastné číslo a sme spolu deväť rokov. Veľmi veľa to pre mňa znamená," povedala Finotová, ktorá pritom pred olympijským finále nikdy nebežala pod hranicou deviatich minút.

Netradičná žiadosť o ruku


Úsmev vyvoláva skutočnosť, že Francúzka nepožiadala svojho priateľa o ruku klasickým pokľakom s prsteňom na dlani. Ten si nemala počas pretekov kde ukryť, a tak Brunovi odovzdala odznak s nápisom "Láska je v Paríži".



Finotová sa už skôr vyjadrila, že práve svojmu budúcemu manželovi vďačí za to, že sa po šesťročnej odmlke vrátila späť k atletike. Počas prerušenia profesionálnej kariéry sa venovala predovšetkým cestovaniu, keď napríklad na motorke prešla Vietnam, odkiaľ si do Španielska priviezla koňa, na ktorom sa venovala parkúru.

Od zisku medaily ju delili dve sekundy


Na zisk medaily chýbali Finotovej iba dve sekundy.

"Chcela by som sa poďakovať 80-tisíc priaznivcom na štadióne. Hnali ma dopredu. Tento večer si budem pamätať aj vďaka nim. A možno sa pýtate prečo som ja žiadala muža a nie muž mňa? Nerada robím veci tak ako ostatní. Stále sa k tomu nemal, tak som si povedala, že to je na mne," uzavrela francúzska atlétka s úsmevom.



Viac k témam: LOH Letné olympijské hry 2024 v Paríži, Úradujúca majsterka Európy, Zásnuby
Zdroj: SITA.sk - Finotovú od zisku olympijskej medaily delili dve sekundy, aj tak však odchádzala domov so slzami šťastia (video) © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.