Pondelok, 13. máj 2024
Jasno  12,9 °C
Mimoriadne správy

Finále Roland Garros (dvojhra – ženy): Ashleigh Bartyová – Markéta Vondroušová (online)

 Webnoviny   8. jún 2019  355  
Finále Roland Garros (dvojhra – ženy): Ashleigh Bartyová – Markéta Vondroušová (online)

PARÍŽ 8. júna (WebNoviny.sk) - V sobotu od 15:00 sa na Roland Garros hrá finále ženskej dvojhry medzi Austrálčankou Ashleigh Bartyovou a Markétou Vondroušovou z Česka.

Bartyová je prvou zástupkyňou svojej krajiny vo finále ženskej dvojhry na parížskej antuke od roku 2010. Austrália nemala v Paríži svoju víťazku od 1973, keď triumfovala Margaret Courtová.

Vondroušová je len štvrtou českou finalistkou dvojhry na grandslamovej úrovni v 21. storočí a môže sa stať iba druhou Češkou s víťaznou singlovou trofejou z Roland Garros.

Prvou bola v roku 1981 Hana Mandlíková. Česko malo v rozhodujúcom súboji ženskej súťaže naposledy zastúpenie v roku 2015 zásluhou Lucie Šafářovej.

Roland Garros - dvojhra žien - finále



  • centrálny kurt Philippa Chatriera


Ashleigh Bartyová (Aus.-8) - Markéta Vondroušová (ČR) * hrá  sa od 15.00



Viac k témam: Paríž, Roland Garros
Zdroj: Webnoviny.sk - Finále Roland Garros (dvojhra – ženy): Ashleigh Bartyová – Markéta Vondroušová (online) © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.