Nedeľa, 29. september 2024
Mimoriadne správy

Ferrari predstavilo nový monopost, má žraločiu plutvu

 Webnoviny  24. február 2017  350  
Ferrari predstavilo nový monopost, má žraločiu plutvu

Vo farbách Scuderie budú aj v tejto sezóne jazdiť Sebastian Vettel a Kimi Räikkönen.



FIORANO 24. februára (WebNoviny.sk) - Deň po predstavení nového monopostu majstrovského Mercedesu odhalil svetu inovovaný model pre túto sezónu F1 aj tím Ferrari. Zoskupenie z Maranella prezentovalo stroj s názvom SF70-H prostredníctvom online prenosu.

Nové auto má v zadnej časti tzv. žraločiu plutvu, ktorá napríklad absentovala na formule Mercedesu W08.

Odporúčame:

Hamilton má za sebou prvú jazdu na novom monoposte


Ferrari SF70-H sa vyznačuje pomerne širokými bočnicami, špička nosa je vytvarovaná do výčnelku, ako u väčšiny tohtoročných monopostov. "Sústredili sme sa na hľadanie toho správneho kompromisu medzi prítlakom a aerodynamickým odporom alebo ťahom," uvádza sa v stanovisku Ferrari.

Taliansky tím bude mať v tejto sezóne rovnakých pilotov ako v minulých dvoch rokoch - body budú zbierať Nemec Sebastian Vettel a Fín Kimi Räikkönen. Vlani sa Scuderii nedarilo, v 21 pretekoch nedosiahla ani jedno víťazstvo a v Pohári konštruktérov skončila na treťom mieste za Mercedesom a Red Bullom. Ročník 2017 odštartuje 26. marca v austrálskom Melbourne, prvé testy sa začnú už najbližší pondelok v Barcelone.


Zdroj: WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.