Štvrtok, 28. marec 2024
Slnečno  14,6 °C
Mimoriadne správy

Fehérváry sa stal treťou hviezdou zápasu AHL, gól strelil aj Ružička a Lantoši asistoval

 Webnoviny   3. november 2019  284  
Fehérváry sa stal treťou hviezdou zápasu AHL, gól strelil aj Ružička a Lantoši asistoval

3.11.2019 (Webnoviny.sk) - Slovenský obranca Martin Fehérváry strelil gól, pridal aj asistenciu a výrazne sa podieľal na triumfe hokejistov Hershey nad súpermi z Providence 5:3 v sobotňajšom zápase American Hockey League (AHL). Iba 20-ročný Fehérváry sa stal treťou hviezdou, na strane Providence si o štyri roky starší Róbert Lantoši pripísal asistenciu, ale aj štyri trestné minúty. Celkovo má v sezóne 7 kanadských bodov (3+4). Peter Cehlárik nepomohol v tomto zápase Bruins. Jeden z troch najproduktívnejších hráčov Providence sa v sobotu predstavil v drese Bostonu proti Ottawe v NHL.

Stockton prehral s Tucsonom 3:4 po predĺžení. Domácim nepomohol ani zásah Adama Ružičku, ktorý v siedmej minúte tretej tretiny priebežne vyrovnal na 3:3. Bol to vôbec prvý gól 20-ročného slovenského útočníka v zámorskej kariére v AHL, aktuálne má na konte 4 body z 10 zápasov v drese Stockton Heat. Jeho slovenský spoluhráč Martin Pospíšil do súboja s Tucsonom nezasiahol.

V sobotu hral aj Marián Studenič, ktorý si pripísal asistenciu. Jeho Binghamton však prehral na ľade Syracuse 2:3. Účastník tohtoročných majstrovstiev sveta v Košiciach Studenič v deviatich zápasoch v tejto sezóne AHL nazbieral tri body (2+1).

Sobotňajšie výsledky AHL - zápasy so Slovákmi


Hershey - Providence 5:3 (2:2, 1:1, 2:0)
*Martin Fehérváry (Hershey) 1 gól, 1 asistencia, 3 strely, 2 plusové body, 3. hviezda - Róbert Lantoši (Providence) 1 asistencia, 3 strely, 4 trestné minúty

Syracuse - Binghamton 3:2 (3:1, 0:1, 0:0)
*Marián Studenič (Binghamton) 1 asistencia, 1 strela, 1 plusový bod

Stockton - Tucson 3:4 po predĺžení (1:2, 1:1, 1:0 - 0:1)
*Adam Ružička (Stockton) 1 gól, 2 strely, 1 plusový bod



Viac k témam: AHL
Zdroj: Webnoviny.sk - Fehérváry sa stal treťou hviezdou zápasu AHL, gól strelil aj Ružička a Lantoši asistoval © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.