Utorok, 7. máj 2024
Oblačno  14,5 °C
Mimoriadne správy

Federer nepodal proti Pairemu ideálny výkon, ale postúpil do tretieho kola US Open

 Webnoviny  31. august 2018  271  
Federer nepodal proti Pairemu ideálny výkon, ale postúpil do tretieho kola US Open

NEW YORK 31. augusta (WebNoviny.sk) - Švajčiarsky tenista Roger Federer nechýba v 3. kole dvojhry na záverečnom grandslamovom turnaji sezóny US Open v New Yorku. Päťnásobný miestny šampión Federer nasadený ako druhý zdolal vo štvrtkovom súboji 2. kola Francúza Benoita Paireho za 1:56 h 7:5, 6:4, 6:4.

Pri svojom podaní premenil prvý mečbal po neúspešnom returne súpera. Federer zdolal Paireho po siedmy raz z rovnakého počtu zápasov. Federer zahral 27 víťazných úderov a vyťažil zo 47 nevynútených chýb Paireho. Najbližším súperom švajčiarskeho "maestra" bude kontroverzný Austrálčan Nick Kyrgios (30.).

Odporúčame:
US Open (2. kolo – dvojhra mužov): Výsledky štvrtkových zápasov

Päťnásobný miestny šampión Federer nechýbal v 3. kole ani raz od svojho debutu v hlavnej súťaži na US Open. Tento rok sa tam prebojoval po osemnásty raz, v sezóne 2016 zo zdravotných dôvodov v New Yorku nehral, vlani sa lúčil vo štvrťfinále po prehre s Juanom Martínom Del Potrom.

"Môj výkon nebol ideálny, boli tam chyby. Cez deň sú loptičky rýchlejšie ako v noci, je väčšie teplo, necítite sa tak dobre. Aj stravovací režim je iný. Na všetko sa treba prispôsobiť a zvyknúť si. Celkovo je to hore-dolu, ale na grandslamových turnajoch to tak je. Proti Kyrgiosovi to bude náročné, musím sa pripraviť aj po psychickej stránke," skonštatoval Roger Federer v prvom televíznom interview.

US Open - dvojhra mužov - 2. kolo


Roger Federer (Švaj.-2) - Benoit Paire (Fr.) 7:5, 6:4, 6:4



Viac k témam: Benoit Paire, Roger Federer, US Open
Zdroj: Webnoviny.sk - Federer nepodal proti Pairemu ideálny výkon, ale postúpil do tretieho kola US Open © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.