Piatok, 19. apríl 2024
Mimoriadne správy

Farkašová a Haraus obsadili po super G prvé miesta, počasie v Pjongčangu však mení program

 Webnoviny  13. marec 2018  288  
Farkašová a Haraus obsadili po super G prvé miesta, počasie v Pjongčangu však mení program

ČONGSON 13. marca (WebNoviny.sk) - Slovenským zjazdárom sa v prvej časti superkombinácie darilo. Na svahoch v Čongsone po super G vedú Henrieta Farkašová a navádzačkou Natáliou Šubrtovou aj Miroslav Haraus s navádzačom Marošom Hudíkom. Jakubovi Krakovi s navádzačom Branislavom Brozmanom patrí druhá pozícia.

Úplne nevidiaci Marek Kubačka s navádzačkou Máriou Zaťovičovou nezvládli nástrahy trate superobrovského slalomu. Petre Smaržovej medzi stojacimi ženami patrí pred slalomom desiata priečka, medzi stojacimi mužmi je Martin France priebežne štvrtý. Slalomová časť superkombinácie je naplánovaná na 15.00 h miestneho času (7.00 h SEČ).

"Náskok viac ako jeden a pol sekundy pred slalomom je upokojujúci, no mohol byť aj vyšší, keďže som urobila niekoľko chýb. Verím, že sa mi podarí získať ďalšie paralympijské zlato," povedala Henrieta Farkašová.

Zmena programu súťaží


Rovnako ako vo februári počas zimných olympijských hier aj v marci počas XII. zimných paralympijských hier v kórejskom Pjongčangu vstúpilo do hry počasie a organizátori museli pristúpiť k zmene programu jednotlivých súťaží v zjazdovom lyžovaní. Do strediska Čongson zavítala jar a teploty vysoko nad nulou.

Odporúčame:
Farkašová a Krako získali v Super G na paralympiáde v Pjongčangu zlaté medaily a Haraus bronz

Do utorka sa disciplíny konali podľa plánu. Na stredu 14. marca bol pôvodne naplánovaný slalom mužov, o deň neskôr sa mal konať slalom žien a počas víkendu súťaže v obrovskom slalome - v sobotu mužov a v nedeľu žien. Po novom sa v stredu uskutočnia všetky obrovské slalomy oboch pohlaví (1. kolo o 9.30 h a 2. kolo o 14.00 h - 1.30 h SEČ a 6.00 h SEČ).

Súťaže zjazdárov vyvrcholia


Vo štvrtok príde na rad slalom žien (1. kolo o 9.30 h a 2. kolo o 12.30 h - 1.30 h SEČ a 4.30 h SEČ), na piatok je v stredisku Čongson naplánované voľno. V sobotu 17. marca vyvrcholia súťaže zjazdárov slalomom mužov (1. kolo o 9.30 h a 2. kolo o 14.00 h - 1.30 h SEČ a 6.00 h SEČ).

Medzi ženami na ZPH 2018 spomedzi Slovákov štartujú zrakovo znevýhodnená Henrieta Farkašová s navádzačkou Natáliou Šubrtovou a medzi stojacimi ženami Petra Smaržová. Medzi mužmi sú to Marek Kubačka (navádzačka Mária Zaťovičová), Jakub Krako (navádzač Branislav Brozman), Miroslav Haraus (navádzač Maroš Hudík), medzi stojacimi mužmi Martin France.

 

 

Viac k témam: Henrieta Farkašová, Jakub Krako, paralympiáda, zjazdové lyžovanie, ZPH Zimné paralympijské hry 2018 v Pjongčangu
Zdroj: Webnoviny.sk - Farkašová a Haraus obsadili po super G prvé miesta, počasie v Pjongčangu však mení program © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.