Pondelok, 2. september 2024
Slnečno  25,5 °C
Mimoriadne správy

Fantastická džudistka Tománková sa v peruánskej Lime stala majsterkou sveta do 44 kg

 Webnoviny  Štvrtok, 21:28  61  
Fantastická džudistka Tománková sa v peruánskej Lime stala majsterkou sveta do 44 kg

29.8.2024 (SITA.sk) - Nádejná slovenská džudistka Patrícia Tománková je už dvojnásobná dorastenecká majsterka sveta. Ako referuje web Slovenského olympijského a športového výboru (SOŠV), členka juniorského olympijského tímu po vlaňajšom triumfe na svetovom šampionáte do 40 kg v chorvátskom Záhrebe tentoraz triumfovala vo váhe do 44 kg na majstrovstvách sveta v peruánskej Lime.

„Patrícia Tománková ukázala v Lime skvelú taktickú i fyzickú pripravenosť. Od prvého do posledného súboja musela so súperkami tvrdo bojovať o víťazstvo," konštatuje web SOŠV. Sedemnásťročná členka 1. JC Pezinok si najskôr v osemfinále poradila v nadstavenom čase s Aizat Naukenovovou z Kazachstanu.

V prípade, ak sa vám nezobrazil zdieľaný obsah nad týmto textom kliknite sem


Vo štvrťfinále získala vyhrala s Belgičankou Maelys Dapaovou vďaka dvom waza-ari. V semifinále vďaka bodovanému chmatu uspela na waza-ari nad Alinou Bogusovou, ktorá štartovala ako neutrálna športovkyňa.

Finále s Brazílčankou Julianou Yamasakiovou bolo vyrovnané. Tománková a ani Yamasakiová nechceli dať oponentke priestor na získanie bodov. Napokon po ôsmich minútach a 13 sekundách sa z víťazného ipponu radovala slovenská dorastenka. Pre Tománkovú to bola tretia medaila z dorasteneckých majstrovstiev sveta za sebou. Okrem dvoch zlatých má doma aj bronz z roku 2022. Tento rok vo váhe do 44 kg vybojovala aj titul majsterky Európy.

Zdroj: SITA.sk - Fantastická džudistka Tománková sa v peruánskej Lime stala majsterkou sveta do 44 kg © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.