Štvrtok, 28. marec 2024
Zamračené  8,6 °C
Mimoriadne správy

Eddy Merckx je už preč z nemocnice, slávny cyklista sa po páde z bicykla bude liečiť doma

 Webnoviny  19. október 2019  373  
Eddy Merckx je už preč z nemocnice, slávny cyklista sa po páde z bicykla bude liečiť doma

19.10.2019 (Webnoviny.sk) - Päťnásobný víťaz cyklistickej Tour de France Eddy Merckx bol prepustený z nemocnice. Dôvodom jeho hospitalizácie boli poranenia hlavy, ktoré utrpel minulú nedeľu po páde z bicykla. V nemocnici v meste Dendermonde, neďaleko Gentu, absolvoval Merckx niekoľko vyšetrení a po štyroch dňoch opustil jednotku intenzívnej starostlivosti. Podľa webu Sporza však dostal v piatok povolenie na to, aby sa liečil v domácom prostredí.

"Je šťastný, že môže ísť domov. Nakoniec, stále je lepšie byť doma ako v nemocnici, bez ohľadu na to, ako bolo o neho postarané," cituje slová Merckxovej manželky Claudine špecializovaný portál cyclingnews.com. Už v roku 2013 mal "kanibal" vážne zdravotné problémy, keď mu diagnostikovali srdcovú arytmiu.

Merckx je považovaný za najlepšieho cyklistu všetkých čias. Okrem Tour de France päťkrát ovládol aj Giro d'Italia, raz sa tešil na španielskej Vuelte a v rokoch 1965 až 1977 celkovo 19-krát triumfoval na monumentálnych klasikách. V júli tohto roka bol začiatok Tour de France venovaný 50. výročiu prvého víťazstva Merckxa na francúzskych cestách.

Viac k témam: pád z bicykla
Zdroj: Webnoviny.sk - Eddy Merckx je už preč z nemocnice, slávny cyklista sa po páde z bicykla bude liečiť doma © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.