Streda, 24. apríl 2024
Mimoriadne správy

Durant možno vymení americké palubovky za európske, poslednú sezónu by rád odohral za FC Barcelona

 Webnoviny  31. október 2019  304  
Durant možno vymení americké palubovky za európske, poslednú sezónu by rád odohral za FC Barcelona

31.10.2019 (Webnoviny.sk) - Jedného z najlepších basketbalistov súčasnosti Kevina Duranta by fanúšikovia tohto športu mohli vidieť aj na európskych palubovkách.

Dvojnásobný šampión NBA sa v rozhovore so svojím bývalým spoluhráčom Sergom Ibakom vyjadril, že by poslednú sezónu svojej kariéry chce odohrať mimo amerického kontinentu. Rodák z Washingtonu má už aj predstavu, kde by to malo byť.

Poslednú sezónu by rád odohral v zahraničí


"V mojej poslednej sezóne by som chcel hrať v zahraničí. Jedného dňa by som rád hral za FC Barcelona. Španielská liga je druhá najlepšia na svete. Jej zápasy takisto ako v Eurolige vyzerajú veľmi zábavne. Neviem naisto povedať, či to urobím, ale bolo by super zažiť takúto skúsenosť," vyjadril sa 31-ročný Durant v Ibakovej relácii s názvom "Ako hladný si ty?".

Durant tiež priznal, že svoje úspechy dosiahol veľmi skoro a uvidí, či toho dokáže ešte viac. Dvakrát získal cenu pre najužitočnejšieho hráča finálovej série NBA, desaťkrát si zahral v Zápase hviezd a tiež je dvojnásobným olympijským šampiónom.

Na jeho vyjadrenie prostredníctvom twitteru reagoval aj španielsky reprezentant Nikola Mirotič. Ten napísal: "Je to len šialený sen, pokiaľ to neurobíš!"

Basketbalista sa zotavuje z operácie


Durant sa v týchto dňoch zotavuje z júnovej operácie Achillovej šľachy, ktorú si roztrhol v piatom finálovom zápase predošlého ročníka NBA.

Medzičasom prestúpil do Brooklynu Nets, v ktorého drese si však na svoju premiéru musí ešte počkať. Svoju kariéru v zámorskej profilige začal v Seattli, ktoré sa následne presťahovalo do Oklahomy City. Za Thunder odohral osem sezón a naposledy zbieral úspechy v tíme Golden State Warriors.

Viac k témam: NBA
Zdroj: Webnoviny.sk - Durant možno vymení americké palubovky za európske, poslednú sezónu by rád odohral za FC Barcelona © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.