Pondelok, 2. september 2024
Mimoriadne správy

Druhý dopingový prípad na olympiáde v Paríži, zo ženského turnaja vylúčili nigérijskú boxerku

 Webnoviny  28. júl 2024  103  
Druhý dopingový prípad na olympiáde v Paríži, zo ženského turnaja vylúčili nigérijskú boxerku

28.7.2024 (SITA.sk) - Olympijské hry v Paríži sa ešte len rozbiehajú, no majú už druhý dopingový prípad. Ako uviedla Medzinárodná testovacia agentúra (ITA), nigérijská boxerka Cynthia Ogunsemiloreová bola vylúčená zo ženského turnaja po pozitívnom teste na zakázanú látku. ITA poznamenala, že vo štvrtkovej vzorke 22-ročnej africkej šampiónky v ľahkej váhe našli diuretikum furosemid.

Uvedená látka je maskovacie činidlo, ktoré môže zakryť prítomnosť iných preparátov a liekov. ITA uviedla, že Ogunsemiloreová je dočasne suspendovaná a nemôže sa zúčastniť na olympijských hrách. V pondelok sa mala predstaviť v osemfinále ako štvrtá nasadená boxerka v kategórii žien do 60 kilogramov.

Viac o téme: Letná olympiáda v Paríži 2024



Ogunsemiloreová vyhrala minulý rok titul na kontinentálnych hrách vo svojej váhovej kategórii a na Hrách Commonwealthu 2022 získala bronz. Má právo napadnúť rozhodnutie ITA na Športovom arbitrážnom súde (CAS) a požiadať o rozbor B-vzorky.

Pred Nigérijčankou našli nedovolené látky aj vo vzorke irackého džudistu Sajjada Ghanima Sehena Sehena. Test uňho odhalil prítomnosť zakázaných látok metandienonu a boldenónu, ktoré sú klasifikované ako androgénne steroidy patriace do zoznamu zakázaných látok Svetovou antidopingovou agentúrou (WADA). Sehen Sehen je bronzový medailista v kategórii do 81 kg z Arabských hier 2023 v Alžírsku.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Otvárací ceremoniál – Letná olympiáda v Paríži 2024 (fotografie)

Viac k témam: Doping, LOH Letné olympijské hry 2024 v Paríži
Zdroj: SITA.sk - Druhý dopingový prípad na olympiáde v Paríži, zo ženského turnaja vylúčili nigérijskú boxerku © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.