Utorok, 3. september 2024
Mimoriadne správy

Dravecký je v Trinci za métou 600 zápasov a má aj päť titulov, ale chce pridať ďalšie

 Webnoviny  10. august 2024  96  
Dravecký je v Trinci za métou 600 zápasov a má aj päť titulov, ale chce pridať ďalšie

10.8.2024 (SITA.sk) - Vladimír Dravecký je najúspešnejší slovenský hokejista posledných rokov, aspoň čo sa týka zisku majstrovských titulov. Po dvoch prvenstvách v slovenskej extralige s materským klubom HC Košice (2010, 2011) pridal ďalších päť titulov v susednom Česku s tímom HC Oceláři Třinec (2019 - 2024).

Všetkých päť triumfov v Česku oslávil aj so slovenskými fanúšikmi, Masarykov pohár zakaždým vzal aj na východ Slovenska, tentoraz to bolo do tokajských viníc vo Veľkej Bare. A zlatistý mok nalial aj priamo do pohára.

Netradičný obrus pod pohár


„Som veľmi rád, že sa mi to opäť podarilo. Do Grand Bari som doniesol svoj prvý český pohár a verím tomu, že ani tento piaty nebol môj posledný. So spoluhráčmi z Třinca urobíme všetko preto, aby sme tú krásnu sériu natiahli aj v novej sezóne,“ vyslovil sa Dravecký, ktorý na budúci rok 3. júna oslávi okrúhlu štyridsiatku, na webe kosiceonline.sk.

Ako netradičný obrus pod pohár poslúžil výnimočný dres s číslom 600. To symbolizuje okrúhlu hranicu zápasov, ktorú prekonal v uplynulej sezóny českej extraligy.

"Prvý titul v Grand Bari som oslavoval s dresom za 300 zápasov, teraz ich mám 600. Uvidíme, čo prinesie budúcnosť, ale končiť sa nechystám a čas ukáže, či sa sem raz vrátim aj s dresom za 900 stretnutí. Verím tomu, že pár sezón ešte v Třinci pridám a so svojou kariérou budem spokojný,“ zamyslel sa Dravecký, účastník štyroch majstrovstiev sveta v reprezentačnom drese Slovenska.

Posledný úspech sa zatiaľ rodil najťažšie


Hokejisti Třinca vyrovnali piatimi titulmi v rade historický český rekord Vsetína. Na zlaté konce sezón sú zvyknutí, ale podľa Draveckého sa zatiaľ posledný úspech rodil najťažšie.

"Každý titul je pre mňa vzácny a prežíval som ho intenzívne. Zo športového pohľadu bol však tento piaty najťažší. Play-off bolo šialené. Proti Sparte sme vyrovnali sekundu pred koncom a potom sa rozhodovalo v predĺžení siedmeho zápasu. Rovnako zložitá bola finálová séria s Pardubicami. Opäť sa však raz ukázali mentalita a víťazná povaha nášho tímu. Pre mňa je česť pôsobiť v takom klube," zhodnotil Dravecký.

Plány do budúcna


V Třinci plánuje zotrvať, pokiaľ bude o neho záujem. Fanúšikovia košického hokeja však nestrácajú nádej, že svoju bohatú a úspešnú kariéru raz ukončí tam, kde ju pred vyše dvadsiatimi rokmi začínal. So športovým manažérom HC má skvelý vzťah a Gabriela Spilara pozval aj na pohárovú návštevu Tokaja.

"S Gabim to môžeme prediskutovať pri pohári dobrého vínka. Tak ako som však povedal, z Třinca sa tak skoro odísť nechystám," uzavrel Vladimír Dravecký pre kosiceonline.sk.

Zdroj: SITA.sk - Dravecký je v Trinci za métou 600 zápasov a má aj päť titulov, ale chce pridať ďalšie © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.