Piatok, 29. marec 2024
Mimoriadne správy

Dopingové obvinenia voči Intanonovej stiahli, zjedla kontaminované mäso

 Webnoviny  10. október 2019  351  
Dopingové obvinenia voči Intanonovej stiahli, zjedla kontaminované mäso

10.10.2019 (Webnoviny.sk) - Bývalú svetovú šampiónku v bedmintone Ratchanok Intanonovú z Thajska zbavili dopingových obvinení, keďže sa jej podarilo dokázať, že zjedla kontaminované mäso.

Piatu hráčku svetového rebríčka pozitívne testovali na clenbuterol počas mimosúťažnej dopingovej skúšky v apríli.

Pôvodne čelila štvorročnému dištancu, ale po vypočúvaní kompetentné orgány rozhodli, že za porušenie antidopingových pravidiel nenesie vinu, resp. k nemu neprišlo z nedbanlivosti, preto jej nebol uložený zákaz činnosti.

kontaminované mäso


Pri svojej obhajobe použila osem vzoriek hovädzieho i bravčového mäsa odobraného v júli z bufetovej reštaurácie, kde sa pravidelne stravovala v Thajsku. Pri ich testoch sa potvrdila prítomnosť stôp clenbuterolu, hoci je v krajine od roku 2003 zakázaný.

Panel uznal, že nemohla predpokladať, že konzumuje kontaminované mäso. Farmári pridávajú clenbuterol do krmiva pre dobytok na zníženie tuku.

Minimálne množstvo


Jeho prítomnosť v Intanonovej vzorkách bola na spodnej úrovni, navyše jej dopingový test dva týždne predtým bol negatívny.

Ratchanok Intanonová sa vo veku 18 rokov stala v roku 2013 najmladšou svetovou singlovou šampiónkou a zároveň bola prvou Thajčankou, ktorá sa dostala na post svetovej jednotky v roku 2016.

Viac k témam: podozrenie z dopingu
Zdroj: Webnoviny.sk - Dopingové obvinenia voči Intanonovej stiahli, zjedla kontaminované mäso © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.