Piatok, 29. marec 2024
Mimoriadne správy

Dominik Paris s druhým triumfom po sebe, líder Svetového pohára Hirscher v super G chýbal

 Webnoviny  29. december 2018  293  
Dominik Paris s druhým triumfom po sebe, líder Svetového pohára Hirscher v super G chýbal

BORMIO 29. decembra (WebNoviny.sk) - Taliansky zjazdár Dominik Paris zvíťazil v sobotňajšom super G v talianskom Bormiu o jednu stotinu sekundy pred druhým Matthiasom Mayerom z Rakúska.

Dvadsaťdeväťročný rodák z Merana nadviazal na svoj piatkový úspech zo štvrtého zjazdu lyžiarov v tejto sezóne Svetového pohára, v ktorom sa stal taktiež celkovým víťazom. V priebehu dvoch dní sa tak dva razy postavil na stupienok víťazov. Paris oslávil svoj jedenásty triumf kariéry, z toho druhý v super G.

Na treťom mieste sa umiestnil Nór Aleksander Aamodt Kilde so stratou 0,46 s. Na trať sa postavilo celkovo 66 pretekárov, Slovensko tu nemalo zastúpenie.

Víťaznému Talianovi vyšla skvelo predovšetkým spodná kĺzavá pasáž trate, kde dohnal malú stratu na Mayera a napokon ho odsunul na striebornú priečku. "V spodnej časti trate sa dá nabrať veľká rýchlosť, čím veľa získate. Chcel som zo seba vydať maximum a som rád, že mám ďalší dôvod na oslavy," povedal Paris v cieli podľa portálu laola1.at.

Celkový líder Svetového pohára Rakúšan Marcel Hirscher vynechal super G v Bormiu, avšak aj tak má na čele obrovský náskok 212 bodov pred krajanom Maxom Franzom. Tretí je Nór Kilde. V hodnotení super G po štvrtých pretekoch sezóny vedie Aksel Lund Svindal o 29 bodov pred Švajčiarom Maurom Caviezelom.

Svetový pohár v zjazdovom lyžovaní



  • Bormio (Tal.)


Super G mužov: 1. Dominik Paris (Tal.) 1:29,95 min, 2. Matthias Mayer (Rak.) +0,01 s, 3. Aleksander Aamodt Kilde (Nór.) +0,46, 4. Vincent Kriechmayr +0,50, 5. Max Franz (obaja Rak.) +0,80, 6. Beat Feuz (Švaj.) +0,86

Celkové poradie vo Svetovom pohári (po 16 zo 41 pretekov): 1. Marcel Hirscher (Rak.) 620 bodov, 2. Max Franz (Rak.) 408, 3. Aleksander Aamodt Kilde (Nór.) 392, 4. Aksel Lund Svindal (Nór.) 369, 5. Dominik Paris (Tal.) 366, 6. Beat Feuz (Švaj.) 353... 86. Adam Žampa (SR) 23.

Poradie v hodnotení super G vo SP (po 4 z 8 pretekov): 1. Aksel Lund Svindal (Nór.) 219 bodov, 2. Mauro Caviezel (Švaj.) 190, 3. Matthias Mayer (Rak.) 188, 4. Aleksander Aamodt Kilde (Nór.) 187, 5. Vincent Kriechmayr (Rak.) a Kjetil Jansrud (Nór.) po 186



Viac k témam: Adam Žampa, Aksel Lund Svindal, Dominik Paris, Marcel Hirscher, Matthias Mayer
Zdroj: Webnoviny.sk - Dominik Paris s druhým triumfom po sebe, líder Svetového pohára Hirscher v super G chýbal © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.