Pondelok, 2. september 2024
Slnečno  29,5 °C
Mimoriadne správy

Do Paríža priletel už posledný slovenský reprezentant, o medaily zabojuje zápasník Tajmuraz Salkazanov

 Webnoviny   7. august 2024  109  
Do Paríža priletel už posledný slovenský reprezentant, o medaily zabojuje zápasník Tajmuraz Salkazanov

7.8.2024 (SITA.sk) - Do dejiska tohtoročných olympijských hier v Paríži pricestoval už aj posledný slovenský športovec, ktorý zasiahne do bojov o medaily. Priamo z Tbilisi do Francúzska v utorok priletel zápasník Tajmuraz Salkazanov, ktorého čaká premiéra pod piatimi kruhmi.

"Všetko v poriadku, nie som ani unavený. Takže sa cítim veľmi dobre. Už sa teším. Už sú to len posledné dni," povedal po prílete.

Štvornásobný majster Európy


Dvadsaťosemročný osetský rodák sa naplno sústredí na to, ako v piatok zasiahne do voľnoštýliarskej súťaži v kategórii do 74 kilogramov, v ktorej je štvornásobný majster Európy.

Viac o téme: Letná olympiáda v Paríži 2024


"V stredu už budem trénovať, mám na prípravu ešte dva dni. A potom ideme na to," poznamenal. Vo svojom rodisku sledoval doterajšie dianie v Paríži.

"Z domu som pozeral olympiádu. Zatiaľ sa Slovensku nedarí až tak, ale dúfam, že záver bude lepší," povedal odvážne. Jeho snom a cieľom pod Eiffelovkou je zisk zlatej medaily.

Posledná slovenská medailová nádej


Spolu so Salkazanovom pricestoval do Francúzska aj iný reprezentant SR Achšarbek Gulajev, ktorý súťaží vo vyššej kategórii.

"Prišiel ako sparing a bude pomáhať so všetkým, čo bude potrebné," prezradil dvojnásobný vicemajster sveta, ktorý bude poslednou slovenskou medailovou nádejou na OH 2024.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Otvárací ceremoniál – Letná olympiáda v Paríži 2024 (fotografie)

Viac k témam: LOH Letné olympijské hry 2024 v Paríži
Zdroj: SITA.sk - Do Paríža priletel už posledný slovenský reprezentant, o medaily zabojuje zápasník Tajmuraz Salkazanov © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.