Piatok, 6. september 2024
Oblačno  24,2 °C
Mimoriadne správy

Do cestných pretekov v Paríži sa zapojil iba Metelka, paracyklista Kuril nemohol štartovať zo zdravotných dôvodov

 Webnoviny  10:48  28  
Do cestných pretekov v Paríži sa zapojil iba Metelka, paracyklista Kuril nemohol štartovať zo zdravotných dôvodov

6.9.2024 (SITA.sk) - Slovenský paracyklista Patrik Kuril sa zo zdravotných dôvodov nezapojil do piatkových pretekov s hromadným štartom v kategóriách C4-C5 a jeho cesta na paralympiáde v Paríži sa skončila.

Do cestných pretekov v Clichy-sous.Bois, ktoré sa začali o 9.30 h, odštartoval aspoň jeden slovenský reprezentant - Jozef Metelka. Na prvom medzičase mu patrila 22. priečka.

"Paťovi bolo ráno zle, šiel na vyšetrenie v dedine a po testoch mu lekári potvrdili COVID. Dnes teda nemôže štartovať," informoval reprezentačný tréner Branislav Režňák na sociálnych sieťach Slovenského paralympijského výboru.

Štyridsaťštyriročný Kuril je paralympijský šampión v časovke z Tokia 2020. Okrem toho má v paralympijskej zbierke aj bronz z Ria de Janeiro 2016. Na aktuálnych PH v Paríži skončil v časovke na deviatom mieste.

V cestných pretekoch bol v Tokiu siedmy a v Riu de Janeiro štvrtý. Pred poslednými tromi dňami PH 2024 patrila Slovensku v medailovom hodnotení krajín 31. priečka so ziskom troch zlatých a dvoch strieborných medailí.

Viac k témam: Cestná paracyklistika, Paralympijské hry, Paríž
Zdroj: SITA.sk - Do cestných pretekov v Paríži sa zapojil iba Metelka, paracyklista Kuril nemohol štartovať zo zdravotných dôvodov © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.