Nedeľa, 1. september 2024
Malá oblačnosť  23,8 °C
Mimoriadne správy

Djokovič v dueli velikánov zdolal Nadala, tenisové legendy odohrali šesťdesiaty vzájomný zápas

 Webnoviny  29. júl 2024  103  
Djokovič v dueli velikánov zdolal Nadala, tenisové legendy odohrali šesťdesiaty vzájomný zápas

29.7.2024 (SITA.sk) - Súboj tenisových gigantov v 2. kole mužskej dvojhry na olympijských hrách v Paríži dopadol lepšie pre Srba Novaka Djokoviča.

Tridsaťsedemročný rodák z Belehradu v pondelňajšom dueli proti o rok staršiemu Španielovi Rafaelovi Nadalovi dokonale predviedol svoje majstrovstvo a dlhoročného rivala odprevadil z kurtu po výsledku 6:1, 6:4.

Viac o téme: Letná olympiáda v Paríži 2024


Djokovič postúpil do osemfinálového 3. kola, v ktorom sa stretne s Nemcom Dominikom Köpferom.

Podobná rivalita neexistuje


„Bol som na zápas dobre pripravený. Samozrejme, keď som zbadal žreb, tak ma to veľmi nepotešilo, že sa stretnem s Rafom už v druhom kole, čo sa nám nikdy nestalo. Hrať proti Rafovi je, samozrejme, veľká výzva, najmä na dvorci Philippea Chatriera, kde dominoval toľko rokov. Pre zranenia z ostatných rokov ho limituje pohyb, ale keď bol pri lopte, trafil ju veľmi dobre,“ povedal Djokovič pre informačný servis OH 2024.

Obe legendy odohrali už 60. vzájomný zápas. Djokovič v stretnutí vyhral desať z úvodných 11 gemov, pričom Nadal sa ani zďaleka nepriblížil svojej šikovnej a bojovnej verzii, ktorá v minulosti vyhrala rekordných 14 trofejí na dvorcoch Rolanda Garrosa, kde sa koná aj tohtoročný olympijský tenisový turnaj.

„Myslím si, že v tenisovej histórii neexistuje žiadna podobná rivalita. Stretli sme sa už 60-krát a bol to neuveriteľný zápas. Už len to očakávanie a humbuk okolo tohto zápasu boli obrovské,“ poznamenal Djokovič.

Rekordéri open éry


Nadal priznal, že v stretnutí nehral dobre. „Samozrejme, do stavu 1:6 a 0:4 som Novaka vôbec nedokázal zatlačiť. Potom sa situácia trochu zmenila. Niektoré veci som zlepšil, ale celkovo bol súper oveľa lepší ako ja, takže mu gratulujem k víťazstvu. Nedokázal som ho dostávať do náročných situácií, takže hral takmer celý čas z pohodlných pozícií a hral celkom dobre,“ skonštatoval Španiel.

Súboj Djokoviča s Nadalom pútal pozornosť aj preto, že proti sebe stáli muži s najvyšším počtom grandslamových titulov. Djokovič ich má na konte rekordných 24, Nadal o dva menej.

V tzv. open ére od roku 1968 žiadna dvojica proti sebe neodohrala toľko zápasov ako práve „Djoker“ a „Rafa“.

Viac k témam: LOH Letné olympijské hry 2024 v Paríži
Zdroj: SITA.sk - Djokovič v dueli velikánov zdolal Nadala, tenisové legendy odohrali šesťdesiaty vzájomný zápas © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.