Piatok, 19. apríl 2024
Zamračené  7,5 °C
Mimoriadne správy

Djokovič neobháji titul v Šanghaji, Tsitsipas si víťazstvom zaistil Turnaj majstrov

 Webnoviny  11. október 2019  365  
Djokovič neobháji titul v Šanghaji, Tsitsipas si víťazstvom zaistil Turnaj majstrov

11.10.2019 (Webnoviny.sk) - Dvadsaťjedenročný tenista Stefanos Tsitsipas má hneď dva dôvody na radosť. Nielenže sa vôbec ako prvý Grék kvalifikoval na prestížny Turnaj majstrov, ale na podujatí ATP Masters 1000 v čínskom Šanghaji si pripísal na konto skalp svetovej jednotky Novaka Djokoviča zo Srbska. Rodáka z Belehradu zdolal 3:6, 7:5, 6:3 a zabezpečil si miestenku medzi elitným kvartetom turnaja.

Djokovič sa v čínskom Šanghaji predstavil deviatykrát a po prvý raz chýba medzi elitným kvartetom turnaja. Zverenec slovenského trénera Mariána Vajdu zároveň neobháji minuloročný triumf, a tak v rebríčku ATP príde o 820 bodov. Jeho náskok pred druhým Španielom Rafaelom Nadalom sa stenčí na 320 bodov. Naopak, Tsitsipas si bodovo polepší a o účasť vo finále zabojuje so svetovou štvorkou, Rusom Daniilom Medvedevom.

Šanghaj - dvojhra - štvrťfinále



  • piatok


Stefanos Tsitsipas (Gréc.-6) - Novak Djokovič (Srb.-1) 3:6, 7:5, 6:3

Novak Djokovič bol v ostatných dňoch veľmi spokojný so svojimi výkonmi. V zápase s Američanom Johnom Isnerom si pochvaľoval svoj servis, na ktorom bol dlho neomylný aj proti Tsitsipasovi.

Prvý set vyhral hladko 6:3, ale v závere druhého dejstva nezvládol gem za nepriaznivého stavu 5:6. Vôbec prvýkrát na turnaji prišiel o podanie, a tak o postupujúcom musel rozhodnúť tretí set.

V ňom už Grék dominoval, Djokoviča nepustil k brejkbalu a pri vlastnom podaní zužitkoval tretí mečbal nekopromisným smečom nad hlavou.



Viac k témam: ATP Masters 1000, Šanghaj
Zdroj: Webnoviny.sk - Djokovič neobháji titul v Šanghaji, Tsitsipas si víťazstvom zaistil Turnaj majstrov © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.