Piatok, 19. apríl 2024
Prevažne slnečno  7,5 °C
Mimoriadne správy

Djokovič ako šašo v červených šatách a popis DJOKOVID-19, médiá ponižujú svetovú jednotku (foto)

 Webnoviny  23. jún 2020  225  
Djokovič ako šašo v červených šatách a popis DJOKOVID-19, médiá ponižujú svetovú jednotku (foto)

23.6.2020 (Webnoviny.sk) - Zverejnenie pozitívneho testu srbského tenistu Novaka Djokoviča na koronavírus spustilo internetové preteky v tom, kto najviac dokáže ponížiť alebo inak mediálne ublížiť súčasnej mužskej svetovej jednotke.

Svetové médiá nemajú Srba v láske


Francúzskemu denníku L´Equipe sa to celkom podarilo, keď na svojom webe zverejnil karikatúru Djokoviča ako šaša či blázna v červených šatách, súčasťou ktorých sú ozdobné prvky pripomínajúce grafické stvárnenie koronavírusu.

Rozbehnutý Djokovič má na kresbe naširoko roztvorené ruky a po francúzsky sa pýta ľudí: "Má niekto záujem o objatie?" Karikatúru dopĺňa veľavravný nápis DJOKOVID-19. Srbský denník Blic pripomína, že svetové médiá 33-ročného Srba nemajú príliš v láske a kritikou ho častujú oveľa častejšie ako jeho hlavných rivalov Rogera Federera a Rafaela Nadala.

Djokovič a jeho manželka na rozdiel od väčšiny ďalších účastníkov druhého turnaja v rámci exhibičnej série Adria Tour nezostali v Zadare, ale presunuli sa do Belehradu. V srbskej metropole sa nechali otestovať na koronavírus a obavy sa potvrdili.

V Belehrade porušili viaceré predpisy


Práve Djokovič a jeho rodina sú iniciátormi formátu exhibičných turnajov vo viacerých mestách bývalej Juhoslávie, ktoré mali v čase nútenej prestávky na hlavnom mužskom okruhu ATP slúžiť na rozohranie sa viacerým popredným hráčom. Djokovič na ne pozval aj ďalších tenistov z absolútnej špičky - Rakúšana Dominica Thiema, Nemca Alexandra Zvereva, Bulhara Grigora Dimitrova či Chorváta Marina Čiliča.

Tí všetci s výnimkou Dimitrova absolvovali testy na koronavírus s negatívnym výsledkom. Na prvom turnaji série v Belehrade sa však porušili viaceré predpisy a normy súvisiace s prevenciou voči koronavírusu. V hľadisku sedelo 4000 divákov bez ochrany tváre, nedodržali sa potrebné vzdialenosti a navyše, Djokovič po zápase usporiadal hráčsku oslavu. V jednom z belehradských klubov sa aj pri tanci zabával s ďalšími hráčmi. Za to všetko čelí narastajúcej kritike z tenisového sveta.



Viac k témam: COVID-19, Koronavírus
Zdroj: Webnoviny.sk - Djokovič ako šašo v červených šatách a popis DJOKOVID-19, médiá ponižujú svetovú jednotku (foto) © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.