Nedeľa, 19. máj 2024
Mimoriadne správy

Davisov pohár: Kližan s Poláškom uspeli vo štvorhre, Slovensko vedie nad Kanadou 2:1

 Webnoviny   2. február 2019  218  
Davisov pohár: Kližan s Poláškom uspeli vo štvorhre, Slovensko vedie nad Kanadou 2:1

BRATISLAVA 3. februára (WebNoviny.sk) - Slovensko po štvorhre vedie nad Kanadou 2:1 v kvalifikačnom stretnutí o postup na finálový turnaj Davisovho pohára 2019 reprezentačných družstiev mužov.

Štvorhra pre Slovensko


O druhý bod pre Slovensko sa postaral pár Martin Kližan a Filip Polášek, ktorý pod zatiahnutou strechou v AXA aréne NTC zdolal duo Félix Auger-Aliassime, Denis Shapovalov 3:6, 7:5, 6:3 za 107 minút.

V sobotu sa okrem debla uskutočnia aj zostávajúce dva single Martin Kližan - Denis Shapovalov, Filip Horanský - Félix Auger-Aliassime. Kapitáni Dominik Hrbatý a Frank Dancevic však majú nárok na zmeny. V domácom kádri sú aj Norbert Gombos a Igor Zelenay, v nominácii hostí aj Peter Polansky.

V piatok najprv Filip Horanský podľahol Denisovi Shapovalovi 4:6, 5:7 a na 1:1 vyrovnal Martin Kližan, ktorý zvíťazil nad Félixom Augerom-Aliassimom 7:5, 6:3.

Druhý vzájomný zápas


V minulosti Slovensko odohralo s Kanadou jediné daviscupové stretnutie. V roku 1997 triumfovali Slováci v Montreale a zabezpečili pre svoju krajinu prvýkrát postup do svetovej skupiny. O víťazstvo 4:1 sa vtedy dvoma bodmi zaslúžil súčasný kapitán SR Dominik Hrbatý, rovnako dva body pridal aj Karol Kučera.

V rámci reformy súťaže sa vo februárovom kvalifikačnom kole predstaví v súbojoch o postup na koncoročný turnaj 24 mužstiev.

Dvanásť víťazných tímov sa pridá k štyrom semifinalistom tohtoročnej edície (Francúzsko, Chorvátsko, Španielsko a USA) a držiteľom dvoch voľných kariet (Argentína a Veľká Británia). Týchto osemnásť národných výberov sa zúčastní na koncoročnom finálovom turnaji, ktorý sa uskutoční 18. až 24. novembra 2019 v Madride.

Davisov pohár 2019



  • 1. – 2. februára, Bratislava, antuka pod zatiahnutou strechou v AXA aréne NTC


SLOVENSKO – KANADA 2:1



  • priebežný stav po sobotňajšej štvorhre


Piatok – dvojhry



  • hralo sa od 15.00


Filip Horanský – Denis Shapovalov 4:6, 5:7 za 81 minút


Martin Kližan – Félix Auger-Aliassime 7:5, 6:3 za 95 minút




Zobraziť fotogalériu k článku:
Davis Cup: Slovensko – Kanada


Sobota (štvorhra, dvojhry)



  • hrá sa postupne od 11.00 h


Martin Kližan, Filip Polášek – Felix Auger-Aliassime, Denis Shapovalov 3:6, 7:5, 6:3 za 107 minút


I. set

V úvodnom dejstve sa hostia ujali vedenia 2:0 po tom, ako Kližan v druhom geme stratil svoje podanie. Auger-Aliassime na podaní následne čistou hrou potvrdil brejk a zvýšil už na 3:0.

Slováci nevyužili v 5. hre dva brejkbaly, Shapovalov si udržal svoj servis a Kanada viedla 4:1. Za stavu 5:3 premenili Kanaďania na podaní prvý setbal a získali prvé dejstvo vo svoj prospech.
II. set

V priebehu druhého setu sa hráčom darilo držať si bez väčších problémov svoj servis. Až za stavu 6:5 pre Slovákov ponúkli Kanaďania svojim súperom prvú možnosť na brejk, ktorá bola zároveň setbalom. Slovenskí tenisti nezaváhali a vyrovnali stav setov na 1:1.
III. set

V tretej hre záverečného dejstva mali Slováci pri podaní Augera-Aliassima dva brejkbaly, hneď prvý využili a ujali sa vedenia 3:1. Kližan následne potvrdil pri svojom podaní zisk brejku a Slováci viedli už 4:1.

V 6. hre nevyužili domáci tenisti dva brejkbaly a dovolili súperom znížiť na 2:4 z pohľadu Kanady. Za stavu 5:3 premenili Slováci pri Kližanovom podaní prvý mečbal a získali druhý bod pre domáci tím.

Martin Kližan – Denis Shapovalov


Filip Horanský – Felix Auger-Aliassime




Viac k témam: Davisov pohár
Zdroj: Webnoviny.sk - Davisov pohár: Kližan s Poláškom uspeli vo štvorhre, Slovensko vedie nad Kanadou 2:1 © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.