Nedeľa, 29. september 2024
Mimoriadne správy

Čilič sa po troch rokoch prebojoval medzi najlepšiu osmičku na US Open

 Webnoviny   4. september 2018  315  
Čilič sa po troch rokoch prebojoval medzi najlepšiu osmičku na US Open

NEW YORK 4. septembra (WebNoviny.sk) - Chorvátsky tenista Marin Čilič sa po troch rokoch prebojoval medzi najlepšiu osmičku na záverečnom grandslamovom turnaji sezóny US Open v New Yorku (celková dotácia 53 000 000 USD).

Nasadená "sedmička" sa v osemfinále lepšie vyrovnala s náročnými podmienkami a zdolala Belgičana Davida Goffina 7:6 (6), 6:2, 6:4. Aj v tomto zápase museli obaja tenisti bojovať s vysokými teplotami

Odporúčame:
US Open (dvojhra mužov – osemfinále): Výsledky pondelňajších zápasov

"Začiatok som mal pomalý a súperovi sa, naopak, darilo. Mal som šťastie, že prvý set nakoniec patril mne," povedal Čilič po víťazstve a dodal: "Na konci mi povedal, že mal nejaké problémy s ramenom. Bola to pre neho nešťastná situácia. V posledných dvoch setoch nehral tak ako je schopný."

Čilič sa vo štvrťfinále stretne s Keiom Nišikorim (Jap.-21), ktorý v pondelňajšom osemfinálovom zápase zdolal Nemca Philippa Kohlschreibera 6:3, 6:2, 7:5.

US Open - dvojhra mužov - osemfinále


Marin Čilič (Chor.-7) - David Goffin (Belg.-10) 7:6 (6), 6:2, 6:4



Viac k témam: David Goffin, Marin Čilič, US Open
Zdroj: Webnoviny.sk - Čilič sa po troch rokoch prebojoval medzi najlepšiu osmičku na US Open © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.