Utorok, 7. máj 2024
Zamračené  11,5 °C
Mimoriadne správy

Cibulková zvládla úvodné kolo na US Open, proti Rusovej potrebovala tri sety

 Webnoviny  28. august 2018  272  
Cibulková zvládla úvodné kolo na US Open, proti Rusovej potrebovala tri sety

NEW YORK 28. augusta (WebNoviny.sk) - Slovenská tenistka Dominika Cibulková nasadená ako dvadsiata deviata postúpila do 2. kola dvojhry na záverečnom grandslamovom turnaji sezóny US Open v New Yorku (celková dotácia 53 000000 USD, tvrdý povrch vonku).

Odporúčame:
Karolína Schmiedlová prehrala v úvodom kole dvojhry na US Open s Číňakou Wang Ja-fan

V utorňajšom stretnutí úvodného kola zdolala úspešnú kvalifikantku Aranthu Rusovú z Holandska za 140 minút 4:6, 6:2, 6:3. Slovenka sa v 2. kole stretne s Chsieh Su-wej z Taiwanu, ktorá vyradila rovnako nenasadenú Rusku Jekaterinu Alexandrovovú. Ak slovenská tenistka postúpi ďalej, môže to znamenať konfrontáciu so štvrtou nasadenou Nemkou Angelique Kerberovou.

Odporúčame:
US Open (1.kolo – dvojhra žien): Výsledky utorňajších zápasov

Dvadsaťdeväťročná Cibulková (35. v rebríčku WTA) a o dva roky mladšia Rusová (110.) odohrali tretie vzájomné stretnutie. Ich prvý duel absolvovali pred 12 rokmi práve na US Open ešte ako juniorky. Vtedy 17-ročná Cibulková zvíťazila v 1. kole 6:3, 6:1. Na seniorskej úrovni sa stretli v roku 2010 na tráve v holandskom Hertogenboschi, slovenská tenistka tam v 2. kole triumfovala 6:2, 7:5.

Zverenkyňa Mateja Liptáka Cibulková sa v roku 2010 dostala vo Flushing Meadows do štvrťfinále, čo predstavuje jej kariérne maximum na tomto turnaji.

Dvojhra žien - 1. kolo:


Dominika Cibulková (SR-29) - Arantxa Rusová (Hol.) 4:6, 6:2, 6:3 za 140 minút



Viac k témam: Dominika Cibulková, US Open
Zdroj: Webnoviny.sk - Cibulková zvládla úvodné kolo na US Open, proti Rusovej potrebovala tri sety © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.