Sobota, 18. máj 2024
Mimoriadne správy

Chsieh Su-wej sa na Wimbledone postarala o senzáciu, vyradila svetovú jednotku Halepovú

 Webnoviny   7. júl 2018  264  
Chsieh Su-wej sa na Wimbledone postarala o senzáciu, vyradila svetovú jednotku Halepovú

LONDÝN 7. júla (WebNoviny.sk) - Tretí tenisový grandslamový turnaj sezóny vo Wimbledone je po sobote už bez štyroch najvyššie nasadených hráčok.

Po vyradení Dánky Caroline Wozniackej, španielskej obhajkyne triumfu Garbine Muguruzovej a Američanky Sloane Stephensovej sa s All England Lawn Tennis and Croquet Clubom rozlúčila aj najvyššie nasadená Rumunka Simona Halepová.

Nevyužila mečbal


Dvadsaťšesťročná víťazka tohtoročného Roland Garros v sobotu prekvapujúco v 3. kole nestačila na Taiwančanku Chsieh Su-wej, ktorej za 140 minút podľahla 6:3, 4:6, 5:7. Jedinou zástupkyňou top 10 svetového rebríčka vo Wimbledone zostáva už len česká sedmička "pavúka" Karolína Plíšková.

Odporúčame:
Cibulková na Wimbledone jednoznačne zdolala Mertensovú a postúpila už do osemfinále

Halepová za stavu 5:3 v treťom sete podávala na víťazstvo, ale Chsieh Su-wej jej vzala servis premenením tretieho brejkbalu. V nasledujúcom geme mala favorizovaná Rumunka k dispozícii mečbal, ale nevyužila ho. Potom prišla znovu o vlastné podanie a za stavu 6:5 Chsieh Su-wej využila hneď prvú šancu na ukončenie zápasu.

Najväčšie víťazstvo v kariére


"Toto je najväčšie víťazstvo v mojej kariére a prvé nad svetovou jednotkou. V prvom sete to bolo tesné, ale druhý som už vyhrala. V poslednom dejstve som zaostávala o dve hry, ale bojovala som ďalej, snažila sa sústrediť na svoju hru a pomohlo to. Na kurte sa snažím cítiť uvoľnene. Ak by som nebojovala, nepostúpila by som. Som veľmi šťastná," povedala Chsieh Su-wej pre BBC.

Odporúčame:
Minuloročný finalista Čilič na Wimbledone skončil, premárnil vedenie 2:0 na sety

Práve s Halepovou sa v osemfinálovom 4. kole podľa očakávaní mala stretnúť Slovenka Dominika Cibulková, ktorá v sobotu zdolala Belgičanku Elise Mertensovú za 74 minút 6:2, 6:2.

Wimbledon - dvojhra žien - 3. kolo



  • sobota:


Chsieh Su-wej (Taiw.) - Simona Halepová (Rum.-1) 3:6, 6:4, 7:5



Viac k témam: Chsieh Su-wej, Simona Halepová, tenis, Wimbledon
Zdroj: Webnoviny.sk - Chsieh Su-wej sa na Wimbledone postarala o senzáciu, vyradila svetovú jednotku Halepovú © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.