Piatok, 19. apríl 2024
Zamračené  5,8 °C
Mimoriadne správy

Christiána Jaroša nahneval prístup New Jersey Devils, pozvánka do reprezentácie ho potešila

 Webnoviny  14. apríl 2022  173  
Christiána Jaroša nahneval prístup New Jersey Devils, pozvánka do reprezentácie ho potešila

14.4.2022 (Webnoviny.sk) - Slovenský hokejový obranca Christián Jaroš nemá za sebou vydarenú klubovú sezónu. V zámorskej NHL dostal šancu hrať iba v jedenástich zápasoch v drese tímu New Jersey Devils, v ktorých nebodoval.

Keď ho "diabli" koncom marca tohto roka poslali na farmu v AHL, rozhodol sa k rezerve nepripojiť a predčasne ukončil zmluvu na 800-tisíc USD. Dostal však pozvánku reprezentovať Slovensko na májovom svetovom šampionáte vo Fínku, ktorú prijal.

Naposledy hral v januári


"Veľmi ma potešil telefonát od šéfa zväzu Mira Šatana a následne aj od asistenta generálneho manažéra Ota Haščáka. Debatovali sme, či mám záujem hrať na MS vo Fínsku a moja odpoveď bola jasná - áno," povedal 26-ročný Košičan v rozhovore pre Nový čas.

Zatiaľ naposledy nastúpil na zápas ešte 26. januára proti Dallasu Stars. Odvtedy bol len zdravým náhradníkom a bez povšimnutia prešiel aj listinou nechránených hráčov. Aktuálne naberá kondíciu s ďalšími hráčmi v reprezentačnom minikempe, ktorý predchádza oficiálnej príprave na majstrovstvá sveta.

Jaroš sa vrátil k pôsobeniu v New Jersey, ktoré nedopadlo tak ako si predstavoval. "Som veľmi sklamaný a rozčarovaný. Prišiel som do Jersey s tým, že dostanem šancu a budem súčasťou prvého tímu. Neustále mi v klube hovorili, že mám byť trpezlivý, že moja šanca príde. Hoci som sedel hlavne na tribúne a odohral iba 11 zápasov, veril som, že sa tak stane, ale opak bol pravdou," priznal bronzový medailista z juniorských majstrovstiev sveta v roku 2015. Keď nedostal sľúbené príležitosti a Devils ho poslali na farmu, rozhodol sa klub opustiť.

Rozhodnutie nebolo z afektu


"Nebolo to žiadne rozhodnutie z afektu. Keby ma počas ročníka poslali na farmu a pendloval by som medzi nižšou ligou a NHL, tak to beriem. Ale keď mi stále hovorili, aby som vydržal, že budem hrať a potom nič, tak to naštve," dodal Jaroš, ktorý je teraz neobmedzeným voľným hráčom a môže sa rozhodnúť, kam povedú jeho ďalšie kroky.

V NHL odohral počas piatich sezón 94 zápasov základnej časti v dresoch klubov Ottawa Senators, San Jose Sharks a New Jersey Devils. Strelil v nich jeden gól a pridal 13 asistencií. Podľa jeho slov sa momentálne sústredí len na MS 2022.

Viac k témam: NHL
Zdroj: Webnoviny.sk - Christiána Jaroša nahneval prístup New Jersey Devils, pozvánka do reprezentácie ho potešila © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.