Piatok, 29. marec 2024
Zamračené  13,1 °C
Mimoriadne správy

Chris Phillips strávil v Ottawe celú svoju kariéru, dres s jeho číslom si už nikto neoblečie

 Webnoviny   6. október 2019  293  
Chris Phillips strávil v Ottawe celú svoju kariéru, dres s jeho číslom si už nikto neoblečie

6.10.2019 (Webnoviny.sk) - Majiteľ hokejového tímu Ottawa Senators Eugene Melnyk oznámil, že počas tejto sezóny bude pod strechu domáceho štadióna Canadian Tire Centre vyvesený dres s číslom 4, ktorý vo svojej kariére nosil obranca Chris Phillips.

Ten strávil v tomto klube dlhých sedemnásť sezón. Spomenutej pocty sa dočká 18. februára 2020 pred zápasom s Buffalom Sabres.

"Chris Phillips zosobňuje všetky úžasné veci hráča Ottawy Senators. V roku 1996 bol draftovaný v prvom kole a my všetci sme sledovali, ako z neho vyrástol legendárny hráč, vzor pre spoločnosť a muž, pre ktorého sa Ottawa stala domovom. Som rád, že generácie súčasných a budúcich fanúšikov Senators si takto uctia jedného z najlepších hráčov v histórii klubu," cituje oficiálny web NHL slová Eugena Melnyka.

Phillips debutoval v tíme Ottawy ako 19-ročný a v hlavnom meste Kanady strávil celú svoju kariéru. Vrátane play-off odohral 1282 zápasov, v ktorých dosiahol bilanciu 77 gólov a 224 asistencii.

V sezóne 2006/2007 bol blízko k zisku Stanleyho pohára, ale vo finálovej sérii "senátori" podľahli hráčom Anaheimu 1:4 na zápasy. Trikrát reprezentoval Kanadu na majstrovstvách sveta a v rokoch 2005 a 2009 si priniesol domov striebornú medailu.

Phillips oficiálne ukončil kariéru 26. mája 2016 a stane sa iba tretím hráčom, ktorého číslo organizácia Senators vyradí. Ako prvý putoval pod strechu domovského stánku klubu dres Franka Finnigana s číslom 8 a v predposledný deň roku 2016 vedenie klubu "stiahlo" z obehu aj číslo 11 legendárneho švédskeho kapitána Daniela Alfredssona.

Viac k témam: NHL
Zdroj: Webnoviny.sk - Chris Phillips strávil v Ottawe celú svoju kariéru, dres s jeho číslom si už nikto neoblečie © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.