Pondelok, 2. september 2024
Mimoriadne správy

Chodci Burzalová s Černým vytvorili v Paríži národný rekord a obsadili 18. priečku (foto)

 Webnoviny   7. august 2024  100  
Chodci Burzalová s Černým vytvorili v Paríži národný rekord a obsadili 18. priečku (foto)

7.8.2024 (SITA.sk) - Slovenskí chodci Hana Burzalová a Dominik Černý obsadili v miešanej štafete na OH 2024 v Paríži 18. miesto. Tandem spod Tatier prekonal doterajšie národné maximum, ktoré malo hodnotu 3:05:38, zlepšil ho o takmer dve minúty a do ciela prišiel v čase 3:03:54.

Viac o téme: Letná olympiáda v Paríži 2024



Nová olympijská disciplína pozostáva zo štyroch úsekov, najprv sa vydali na trať muži a absolvovali 11,4 km. Vystriedali ich ženy, ktoré prešli 10 km. Obe dvojice si trať ešte raz zopakovali a dokopy tak absolvovali maratónsku dĺžku.

Spomedzi dvadsiatichpiatich dvojíc boli najlepší Španieli Alvaro Martin a Maria Perezová. Tí boli o 51 sekúnd rýchlejší ako stieborní Ekvádorčania Brian Pintada a Glenda Morejonová. Bronz získali Rhydian Cowley s Jemimom Montagovou z Austrálie.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Slovenskí chodci Burzalová a Černý počas zmiešanej štafety na OH v Paríži (fotografie)

Viac k témam: LOH Letné olympijské hry 2024 v Paríži
Zdroj: SITA.sk - Chodci Burzalová s Černým vytvorili v Paríži národný rekord a obsadili 18. priečku (foto) © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.